Lovitură fără precedent pentru Dacia. Modelul care înregistrează un eşec neaşteptat

Stan Filon 30.11.2021, 12:59
Lovitură fără precedent pentru Dacia. Modelul care înregistrează un eşec neaşteptat

Uzinele Dacia au încasat o lovitură grea, culmea, chiar de la un model de autoturism foarte apreciat în România, dar și în celelalte țări din Europa. Conducerea Dacia spera, probabil, ca noul model Dacia Spring să prindă podiumul pentru ediția din 2022 a competiției Mașina Anului, însă nu a fost deloc așa. Chiar dacă prețul este unul foarte accesibil, mașina celor de la Dacia nu a fost votată, deși are șanse reale să devină lider european, în următoarele luni.

Modelul Dacia care înregistrează un eşec neaşteptat

Așadar, Dacia nu are niciun model în finala concursului Car of The Year 2022, după ce Dacia Spring nu a fost votată de jurnaliștii care au întocmit clasamentul final. După cum era de așteptat, aproape toate mașinile rămase în finală sunt electrice, acesta reprezentând viitorul pieței auto.

Singurul autoturism care a făcut excepție de la regulă a fost Peugeot 308, care oferă motorizări cu combustie și plug-in hybrid. În rest, toate mașinile sunt electrice și au prețuri destul de piperate. Mai mult, sunt mașini aproape identice care au rămas în finală, scrie profit.ro.

Modelul Dacia care inregistreaza un esec neasteptat
Modelul Dacia care inregistreaza un esec neasteptat

Malini aproape identice în finala concursului Mașina Anului 2022

Vorbim despre două automobile care sunt construite pe aceeași platformă MEB a grupului VW. De asemenea, alte două dintre finaliste fac parte din grupul Hyundai – Kia, fiind aproape identice. Jurnaliștii care au votat lista finală nu au venit însă cu explicații pentru alegerile făcute.

Cu sigurană atunci când au analizat finalistele, jurnaliștii au luat în considerare performanțele Daciei Spring, care nu excelează la categoria soguranță și provine dintr-un model Renault lansat anterior. Cu toate acestea, Dacia Spring este în acest moment unul dintre cele mai vândute automobile electrice din Europa și are șanse să devină best-seller pe segmentul său, în viitorul apropiat.

Grupul Renalut are un model în finala competiției, respectiv Megane E-Tech. Prețurile de pornire ale mainilor care au rămas în competiție pleacă de 40 de mii de euro, dublu față de suma cu care poate fi cumpărată Dacia Spring. Votul final pentru desemnarea Mașinii Anului în Europa va fi anunțat în luna februarie, la finalul unei noi sesiuni de teste derulate de jurnaliștii care fac parte din juriu

Lista automobilelor calificate în finala European Car of The Year 2022:

  • Cupra Born
  • Ford Mustang Mach-E
  • Hyundai Ioniq 5
  • Kia EV6
  • Peugeot 308
  • Renault Mégane E-Tech
  • Škoda Enyaq iV
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...