Cum arată ambulanța Dacia Spring. Primele imagini cu maşina românească transformată în salvare

Nicu Stan 21.11.2021, 23:53

S-a aflat cum arată ambulanța Dacia Spring. Au apărut primele imagini cu maşina românească care a fost transformată în salvare. De asemenea, ambulanța poate fi văzută circulând pe străzile din România. Servicul privat de ambulanță a semnat deja contractul cu compania auto de la Pitești.

Dacia Spring, prima ambulanță de acest fel din sistemul sanitar din România. Cum arată noua salvare

Pe străzile din România va putea fi văzută circulând prima ambulanță electrică Dacia Spring din sistemul medical de la noi din țară.

Acest lucru va fi posibil după ce Serviciul privat de Ambulanță MED și Automobile Dacia au semnat un parteneriat în acest sens.

Ambulantele Dacia Spring deja circula pe drumurile din Romania
Ambulantele Dacia Spring deja circula pe drumurile din Romania

Dacia Spring ambulanță a intrat deja în dotare

Vehiculul electric intrat deja în dotarea serviciului medical privat MED și este este destinat intervențiilor medicale de urgență. Vehiculul este dotat cu echipamente performante și materiale de calitate.

Serviciul de Ambulanță MED, care este prezent în 16 orașe din România, va cumpăra pentru început 10 unități Dacia Spring, urmând ca până la jumătatea anului 2022 să înlocuiască o mare parte din parcul auto al serviciului de ambulanță.

Dacia Spring ambulanță oferă confort pacienților

Marele avantaj al Dacia Spring ambulanță ar fi faptul că, fiind foarte silențios, conferă un plus de confort bolnavilor, care nu vor mai fi deranjați de zgomotele provenite de la motor, precum și din cauza altor vibrații neplăcute.

Prin parteneriatul semnat, reprezentanții MED vor să dea tonul unei noi abordări a serviciilor medicale de urgență din România în centrul cărora să fie puse atât sănătatea pacientului, precum și cea a mediului înconjurător.

MED a dat tonul unei noi abordări a serviciilor medicale de urgență

‘’Prin acest gest, Compania noastră dorește să dea tonul unei noi abordări a serviciilor medicale de urgență, în centrul cărora dorim să punem atât sănătatea omului cît și a mediului. Este contraproductiv ca, pe de o parte, prin munca noastră să salvăm vieți, iar pe de alta parte să distrugem prin poluare mediului în care trăim și respirăm. E un preț prea scump pe care a trebuit să-l plătim și care ne umbrește mândria de a fi în slujba vietii”, a declarat Ionuț Rudeanu, acționar Serviciul de Ambulanță Med.

Serviciul de ambulanță MED, încântat de parteneriatul încheiat

Cei de la MED s-au arătat foarte mulțumiți de parteneriatul încheiat cu Dacia Pitești, respectiv de Dacia Spring ambulanță.

”Accesibilă, robustă, spațioasă și mai ales electrică, noua Ambulanță Spring este un vehicul de oraș care îmbină valorile de bază ale brandului Dacia cu avantajele pentru mediu ale unei motorizări 100% electrice. Pentru că obiectivul nostru este dublu, să salvăm vieți și să protejăm mediul, în același timp”, au mai anunțat cei de la Serviciul privat de Ambulanță MED.

Dacia Spring, primul model electric al producătorului de la Pitești

Spring este primul model 100% electric din istoria mărcii Dacia. Este echipat cu o baterie care are o capacitate de 26,8 kWh, ceea ce înseamnă o autonomie mixtă de 225 de kilometri în ciclu WLTP.

Autonomia urbană promisă de Dacia este de 295 de kilometri, dacă se folosește modul ECO. Bateria lui Spring poate fi încărcată în mai puțin de o oră la o stație de încărcare cu curent continuu (DC) cu o putere de încărcare de până la 30 kWh.

Urmăriți Impact.ro și pe