Lovitură dură pentru prințul Harry și Meghan Markle după publicarea cărții autobiografice. Decizia neașteptată luată de Regele Charles

Anca Manolica 01.03.2023, 21:13
Lovitură dură pentru prințul Harry și Meghan Markle după publicarea cărții autobiografice. Decizia neașteptată luată de Regele Charles

Lovitură dură pentru prințul Harry și Meghan Markle. Ducii de Sussex ar putea să nu mai aibă o reședință în Regatul Unit pe care să o numească acasă, în urma deciziei luate de Regele Charles. Suveranul le-a retras dreptul de a locui în reședința Frogmore Cottage. Cui i-a fost dată aceasta.

Regele Charles i-a lăsat pe Harry și Meghan fără reședința lor din Marea Britanie

Potrivit presei internaționale, Harry și Meghan, care acum locuiesc în California, au fost rugați de tatăl lui Harry, regele Charles al III-lea, să părăsească Frogmore Cottage, locuința lor din 2019. Noul suveran al Marii Britanii ar fi luat decizia de a-i muta pe ducii de Sussex din casa lor în luna ianuarie, la scurt timp după ce a fost lansată cartea de memorii a lui Harry, „Spare”, conform ABC News.

The Sun şi The Telegraph scriu că Palatul Buckingham a trimis o „înştiinţare de evacuare” cuplului din Frogmore Cottage, o reşedinţă cu 5 dormitoare lângă Castelul Windsor din vestul Londrei, care a fost dăruită ducelui şi ducesei de Sussex de către regina Elisabeta a II-a în 2018, drept cadou de nuntă.

Lucrările de renovare pe care proaspeții soți le-au făcut, și pe care au cheltuit circa 2 milioane de euro au uimit, la acea vreme, pe toată lumea. Aceștia s-au mutat acolo cu puțin timp înainte de nașterea, în mai 2019, a primului lor copil, Archie. Cu toate acestea, prinţul Harry a fost nevoit să înapoieze suma coroanei britanice după mutarea sa, alături de celebra actriță, în Statele Unite.

Frogmore Cottage
Frogmore Cottage

Cui ar fi fost dată casa veche din secolul al XVIII-lea

Frogmore Cottage, care se află pe terenul Castelului Windsor, la aproximativ 25 de mile de Londra, se pare că ar fi fost oferită în schimb fratelui mai mic al lui Charles, prințul Andrew, care nu mai este un membru al familiei regale în activitate după ce s-a confruntat cu o anchetă privind relația sa cu Jeffrey Epstein, condamnat pentru infracțiuni sexuale.

Potrivit surselor anterior citate, suveranul Marii Britanii i-ar fi cerut prinţului Andrew să se mute la Frogmore Cottage pentru a reduce cheltuielile stilului de viaţă al fratelui său mai mic, care stă în prezent la Royal Lodge, o luxoasă proprietate din Windsor.

Citește și: „Meghan a fost dezamăgită pentru că Harry avea foarte puțini bani”. Răsturnare de situație în relația celor doi soți cu Casa Regală

Decizia luată de regele Charles riscă să agraveze tensiunile din rândul casei regale britanice, în condiţiile în care cuplul a contestat deja în justiţie retragerea protecţiei lor speciale asigurate de poliţie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Anca Manolica
Nume: Anca MANOLICĂ Studii: Marketing și Comunicare în Afaceri, ASE București Experiență profesională: Mi-am început activitatea profesională în marketing și comunicare în sport...