Lovitură de teatru pentru Liviu Dragnea. Codrin Ștefănescu îl face praf: „Stai numai prin vacanțe. Te au ăștia la mână”

Ana Anitoiu 26.08.2022, 14:54

Codrin Ştefănescu, secretarul general al Alianţei Pentru Patrie (APP), a explicat, vineri, motivul relației sale tensionate cu Liviu Dragnea, pe care în ultimii ani l-a susținut. Politicianul i-a adus numeroase acuzații fostului lider al PSD, pe care l-a numit „un mic monstru”.

Codrin Ștefănescu, despre Liviu Dragnea: I-am iertat chefurile cu Maior, Coldea, Kovesi

Codrin Ștefănescu a cerut iertare, în mod public, pentru că l-a susținut pe Liviu Dragnea. El a precizat că a sperat în zadar că fostul lider al PSD se va schimba radical și că va renunța la minciuni; la obiceiul său de a „înjunghia politic, pe la spate”, aliați și oameni nevinovați; și că va ieși din „siajul sistemului coldisto-securist în care s-a bălăcit cu maximă plăcere”.

„I-am iertat lui Dragnea toate derapajele și toate mizeriile pe care mi le-a făcut de-a lungul anilor. Toate! Oricât de grave au fost! Alții nu-l iartă nici azi și în mod sigur au dreptate. Eu, totuși, am făcut-o! 1. I-am iertat lui Dragnea participarea sa activă la întrunirile șefilor sistemului toxic. I-am iertat mesele, chefurile și șprițurile cu Maior, Coldea, Kovesi și alții.

La modul în care s-a gudurat pe lângă aceste personaje, la tăieri de porci cu ei, în casele lor conspirative, la cadourile in Opus One către Coldea, la poziția ghiocelului adoptată de el în fața acestor demoni.

Asta, în timp ce eu, Olguța Vasilescu, Șerban Nicolae, Liviu Pop, Orlando Teodorovici, Liviu Pleșoianu, spărgeam ecranele televizoarelor in lupta noastră ÎMPOTRIVA acestui sistem nenorocit! În timp ce noi vorbeam de abuzuri, de protocoale secrete între Parchete și SRI, despre dosare fabricate la comandă, despre anchete si arestări dirijate tocmai din acest cerc ocult. În care el era prezent!”, a scris Codrin Ştefănescu.

Lovitura de teatru pentru Liviu Dragnea. Codrin Stefanescu il face praf
Liviu Dragnea si Codrin Stefanescu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Codrin Ştefănescu: Liviu Dragnea, prezent la întrunirile în care se hotăra hărțuirea unor oameni

De asemenea, Codrin Ștefănescu a scris că Liviu Dragnea a fost prezent la întrunirile acestui grup, când se luau decizii cu privire la anchetarea, arestarea sau hărțuirea unor persoane. El a adăugat că Victor Ponta a publicat fotografii cu fostul lider al PSD de la aceste întâlniri, la care se afla și el.

Codrin Ștefănescu a spus că regretă acum că a încercat la acea vreme să-i spele imaginea lui Liviu Dragnea, spunând că a fost nevoit să fie prezent la astfel de întâlniri.

Codrin Ștefănescu: Liviu Dragnea a încercat să mă mazilească

Totodată, Codrin Ștefănescu a scris că Liviu Dragnea a încercat să-l mazilească pentru că știa prea multe sau pentru că i-au cerut-o „șefii lui” în mod direct sau indirect. Politicianul a adăugat că fostul lider al PSD a boicotat botezul fiului său, la care l-a ales naș pe Adrian Năstase, pentru că era un dușman al sistemului pe care el în deservea și trebuia să dispară.

„A făcut asta cu înverșunare, cu ură, dând ordine directe sau indirecte privind sabotarea de către vechii colegi din PSD a acestui eveniment unic in viața mea. Lucru pe care mi l-au recunoscut clar foștii lui tovarăși de vânătoare, adică puciștii lui din trecut!

Azi, copilul meu ii spune unchiul Liviu, iar el încă nu și-a cerut iertare nici lui și nici mie pentru asta. Se uită, sau mă rog, se uita, in ochii lui Răducu, cu aceeași seninătate si nepăsare. Eu l-am iertat si pentru asta!”, a mai scris politicianul, promițând că va mai povesti în timp despre Liviu Dragnea.

Codrin Ștefănescu a continuat scriind că l-a susținut pe Liviu Dragnea în cei doi ani pe care acesta i-a petrecut la închisoare, după ce a fost „executat tot de ai lui”. Politicianul a menționat că din cauza acestei susțineri oferite fostului lider social-democrat a fost amenințat și „îndosariat”, dar nu a renunțat, deoarece fostul său camarad i-a garantat că se va schimba.

Codrin Ștefănescu, mesaj la adresa celor care îl critică pentru că se dezice de Dragnea

Secretarul general al Alianţei Pentru Patrie (APP) le-a transmis un mesaj direct celor care îl critică pentru dezicerea de Liviu Dragnea, precum și unul pentru gruparea „coldist-securistă”, care îl insultă la ordin.

„Voi, cei care mă criticați că mă dezic de Dragnea, nu ați fost cu mine nici în luptele cu acest sistem toxic, nici la închisoare la el și nici vânați ca mine de acești ticăloși. Eu am publicat adresa lui de la penitenciar, nu voi! Eu m-am bătut in spațiul public cu toți hastagii, sorosistii și marxiști, nu voi! Voi doar credeți ca poza voastră lângă Dragnea o să vă facă brusc consilieri, primari sau parlamentari.

Și pentru asta renunțați la tot: prietenii, camarazi, patriotism, adevăr, dreptate! Doar în interesul vostru meschin de-a ocupa o funcție vremelnică undeva! Că lumea e proastă și va vota! Vă înșelați! Oamenii știu adevărul, dar i-au mai dat o șansă pentru că un om ca mine a ținut steagul sus, torța sus, și a garantat că a devenit un om bun. Nu voi!”, a scris el.

Grupării „colfist-securiste”, Codrin Ștefănescu i-a transmis că APP nu este partidul ei și că această formațiune politică îi reprezintă pe toți românii abuzați, hārtuiti, vânați, anchetați si distruși tocmai de sistemul ei. El a adăugat că Alianţei Pentru Patrie nu va susține la alegerile prezidențiale un „iepuraș” al lor, cum ar fi Liviu Dragnea, pentru ca ei să facă loc în turul doi pentru cine au stabilit.

Codrin Ștefănescu, întrebări pentru Liviu Dragnea

La finalul mesajului publicat pe Facebook, Codrin Ștefănescu i-a adresat câteva întrebări lui Liviu Dragnea, cerându-i să răspundă public. El l-a acuzat că în ultimele 11 luni nu s-a implicat deloc și a stat doar prin vacanțe, fără să răspundă la telefon, și l-a întrebat de câte ori în acest timp s-a întâlnit cu vechii săi „tovarăși din grupul coldist-securist”, inclusiv cu șeful grupului, precum și despre ce au discutat.

„Te-ai văzut tot în secret și cu persoane din grupul Predoiu – fost Adj al SIE? De ce, care a fost subiectul? Este adevărat, așa cum se aude chiar și în zona media, că te au la mână ăștia? Că acționezi la ordin, timorat și supus?”, l-a mai întrebat Codrin Ștefănescu pe Liviu Dragnea.

Codrin Ștefănescu a spus că va mai scrie și le va mai cere scuze românilor pentru că a crezut în schimbarea radicală a lui Liviu Dragnea, pe care l-a numit un „scorpion” care l-a „înjunghiat” cu mult cinism.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...