Louis van Gaal a dat veste o îngrozitoare, în direct, la televiziune. Selecționerul Olandei a dezvăluit că suferă de o formă foarte agresivă de cancer

Sorin Barbu 04.04.2022, 11:43
Louis van Gaal a dat veste o îngrozitoare, în direct, la televiziune. Selecționerul Olandei a dezvăluit că suferă de o formă foarte agresivă de cancer

Louis van Gaal este foarte bolnav, dar nu are de gând să renunțe la fotbal. Selecționerul Olandei a dezvăluit că suferă de cancer la prostată și că a început deja tratamentul de chimioterapie. A promis că nu vor fi probleme și că va conduce „Portocala Mecanică” la Campionatul Mondial din Qatar, care va începe pe data de 21 noiembrie.

Louis van Gaal suferă de cancer la prostată

Louis van Gaal a dezvăluit că suferă de cancer. A vorbit prima oară despre acest lucru, în timpul unei emisiuni în direct de la o televiziune olandeză. Nici măcar jucătorii lui nu știau acest lucru. Selecționerul Olandei are 70 de ani și se luptă cu o formă foarte agresivă de cancer la prostată.

„Nu se moare de cancer de prostată. Cel puțin nu în 90% dintre cazuri. În mod normal, alte boli te ucid. Dar am o formă agresivă. Am făcut chimioterapie de 25 de ori. La fiecare acțiune a naționalei plecam în timpul serii la spital, fără ca jucătorii să știe. Am primit tratament preferențial la spital. Am putut intra prin ușa din spate. Am fost tratat minunat.

Nu le spui oamenilor cu care lucrezi așa ceva pentru că asta le-ar putea afecta alegerile. M-am gândit că jucătorii nu trebuie să știe. Cred că boala și moartea sunt parte din viață”, a spus antrenorul.

Olanda este calificată la Cupa Mondială și va juca în grupă cu Senegal, Ecuador și Qatar, iar selecționerul a promis că-și va conduce echipa la turneul final.

Louis van Gaal este unul dintre cei mai de succes și respectați tehnicieni din Olanda. A antrenat AZ Alkmaar, Ajax, Bayern Munchen și Manchester United. Are în palmares o Ligă a Campionilor (Ajax 1995), o Cupă UEFA (Ajax 1992) și alte 18 trofee, fiind campion în Țările de Jos, Spania și Germania. Este la al treilea mandat pe banca naționalei olandeze.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe