Locurile în care se va mai purta mască în spații deschise în București. Precizările făcute de prefectul Capitalei

Cristian Cojocaru 15.05.2021, 15:14
Locurile în care se va mai purta mască în spații deschise în București. Precizările făcute de prefectul Capitalei

În cadrul unor declarații făcute astăzi, prefectul Capitalei, Alin Stoica a menționat locurile în care se va mai purta mască la exterior. Acest lucru trebuie menținut în anumite zone pentru a continua scăderea ratei de infectare.

Prefectul Capitalei a precizat locurile în care se va mai purta mască

Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica a venit astăzi cu declarații în contextul actualelor măsuri de relaxare dar și cu privire la scăderea ratei de infectare cu Covid-19 la nivelul Capitalei. Totodată, Stoica a menționat și în care locuri, obligativitatea purtării măștii de protecție rămâne în vigoare.

„Știm că se pot forma aglomerări în parcuri sau Centrul Vechi dar urmează că în urma monitorizării să primim niște propuneri concrete. Vor fi observari făcute, notate și stransmise. La sala de fitness vor trebui să vină cu certificatul printat sau în format electronic. Cu testele PCR sau testele rapide, la fel.

Sunt aceleași reguli privind sactiunile contrventionale.Nu este stabilită deocamdată o țintă de vaccinare. Noi am stabilit, nu oficial, dar avem o țintă de vaccinare zilnică, pe București, de 20.000 de persoane. Și sperăm să o atingem până la sfârșitul lunii. Organizatorul unui eveniment este de regulă cel în curtea căruia se organizează evenimentul și pune la dispoziție atât spațiul cât și celelalte mijloace pentru ca evenimentul să poată fi organizat. Adică patronul.”, a declarat Alin Stoica.

locurile purta mască
Masca va fi in continuare obligatorie in zonele aglomerate

Când se vor deschide școlile în București

Veștile bune continuă să apară, astfel că la nivelul Capitalei, rata de infectare este în continuă scădere, iar astăzi, este a cincea zi consecutivă în care rata este sub 1,5 la mia de locuitori. Potrivit datelor transmise de către DSP București, astăzi, rata de infectare era de 1,11 la mie. Oficial, vineri, Municipiul București a intrat în scenariul verde iar sălile de spectacol și restaurantele au fost deschise la interior la o capacitate de 50%.

Prefectul Capitalei a mai anunțat faptul că școlile din București se vor deschide pentru absolut toții elevii în momentul în care rata de infectare va scădea sub 1 la mia de locuitori.

„Vor fi permise evenimente de tip drive-in şi evenimente culturale în aer liber cu până la 300 de participanți. În scenariul ministerelor Sănătății şi Educației, redeschiderea școlilor cu prezența fizică a tuturor elevilor se face la scăderea sub 1 la mie a incidenței. Deocamdată, ne aflăm în scenariul hibrid în care, în București, doar preșcolarii, elevii ciclului primar şi cei din clasele terminale merg la cursuri cu prezență fizică”, a precizat prefectul.

Potrivit estimărilor, dacă actuala tendință se va menține, rata de infectare va scădea sub 1. Această scădere însă nu va aduce noi măsuri de relaxare pentru agenții economici.

Urmăriți Impact.ro și pe