Ultimă oră! Bucureștiul trece în scenariul verde. Ce se întâmplă însă cu restricțiile. Anunțul făcut de prefectul Capitalei

Nicu Stan 13.05.2021, 13:59

Ultimă oră! Bucureștiul trece în scenariul verde. Ce se întâmplă însă cu restricțiile. Anunțul făcut de prefectul Capitalei, Alin Stoica, în articolul de mai jos.

Bucureștiul intră în scenariul verde. Ce restricții vor fi relaxate, ce restricții rămân

O știre de ultimă oră ne informează că Bucureștiul intră în scenariul verde. Ce se întâmplă însă cu restricțiile din Capitală, a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica. Capitala României intră în scenariul verde, după ce rata de infectare a scăzut sub 1,5 la mia de locuitori timp de trei zile la rând.

Astfel, conform prefectului Alin Stoica, redeschiderea sectorului HoReCa şi a teatrelor şi sălilor de spectacole se va face la o capacitate de 50% pentru sălile de spectacole şi pentru restaurante, nu cum a fost până acum când acestea funcționau la o capacitate de 30%.

Restrictiile circulatiei pe timp de noapte raman
Restrictiile circulatiei pe timp de noapte raman

Ce se întâmplă de vineri în Capitală

“Vor fi permise evenimente de tip drive-in şi evenimente culturale in aer liber cu pana la 300 de participanți. În scenariul ministerelor Sănătății şi Educației, redeschiderea școlilor cu prezenta fizica a tuturor elevilor se face la scăderea sub 1 la mie a incidenței.

Deocamdată, ne aflăm în scenariul hibrid în care, în București, doar preșcolarii, elevii ciclului primar şi cei din clasele terminale merg la cursuri cu prezență fizică”, a precizat prefectul Alin Stoica.

Elevii ar putea merge cu toții la școală în două săptămâni

Prefectul Bucureștiului a estimat că, dacă tendința actuală se va menține, rata de infectare va scădea sub 1 la mie în următoarele două săptămâni, dacă nu apar alte “influenţe negative“.

Eventuala scădere sub 1 la mia de locuitori a ratei de infectare nu va aduce relaxări suplimentare pentru agenţii economici, însă va permite elevilor să meargă cu toții fizic la școală.

Tot nu se pot organiza nunți și botezuri

În contextul actual, tot nu se vor putea organiza nunți şi botezuri, a adăugat prefectul Alin Stoica, precizând că restricția de circulație între orele 22:00 şi 5:00 se va menține. Doar Guvernul poate anula această restricție, după cum a spus Prefectul Bucureștiului.

Restricția cu cinterzicerea circulației pe timp de noapte este legiferată în Hotărârea de Guvern care prelungește starea de alertă.

Bilanțul coronavirus pentru ultimele 24 de ore

Pe de altă parte, bilanțul de coronavirus în ultimele 24 de ore, anunțat de Grupul de Comjunicare Strategică, arată că au fost înregistrate 953 de noi cazuri de coronavirus.

De asemenea, în ultimele 24 de ore au decedat 75 de persoane. În spitalele covid din România sunt internate 5.475 de persoane. Dintre acestea, în stare gravă, 829 sunt internate pe secțiile de Terapie Intensivă din toată țara.

Urmăriți Impact.ro și pe