Locurile foarte vizitate din România de care nu ştia nimeni până acum câţiva ani. Sunt pline de turişti azi

Ana Anitoiu 03.11.2021, 08:34
Locurile foarte vizitate din România de care nu ştia nimeni până acum câţiva ani. Sunt pline de turişti azi

Șapte locuri foarte vizitate din România în prezent erau necunoscute de turiști până acum câţiva ani. Un studiu a dezvăluit care sunt acestea. Localnicii nici nu s-ar fi așteptat la o asemenea dezvoltare a turismului.

Care sunt locurile foarte vizitate din România ce în urmă cu ceva timp erau necunoscute

Conform unui studiu realizat de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, turiștii au început să se orienteze către localități din Maramureș, Harghita, Brașov, Cluj și Covasna care în trecut nu aveau un turism dezvoltat.

De asemenea, au fost făcute multe vizite și în localitățile de pe Drumul Vinului.
Conform statisticilor, turiștii au devenit interesați de suita de sate săsești din Transilvania, mai ales de satele Viscri și Criț, zona Tarnița cu satele Râșca, Mărișel și Gilău, Lunca de Sus din Harghita, satul Breb din Maramureș din zona Vișeu și satele Tălișoara, Micloșoara și Valea Zălanului din Covasna.

Totodată, au devenit foarte populare localitățile de pe Drumul Vinului din județele Prahova și Buzău. În plus, în clasamentul zonelor turistice populare în ultima vreme intră și Mamaia Nord, unde au fost construite multe hoteluri și pensiuni.

Locurile foarte vizitate din Romania de care nu stia nimeni până acum cativa ani. Sunt pline de turisti azi
Imagine din satul Viscri, judetul Brasov

O rută turistică din România a fost premiată

Rezultatele studiului menționat vin după ce România a fost premiată pentru o rută turistică despre care nu știu foarte mulți români. Mai exact, a fost obținut locul al doilea la concursul european ”Destinații ale Turismului Cultural Durabil 2021”.

România a reușit să impresioneze la acest concurs organizat de Rețeaua Europeană pentru Turism Cultural, în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Turism, cu ruta turistică a bisericilor de lemn. Aceasta se întinde pe 16 județe din România, precum și pe trei raioane din Republica Moldova.

”Cei care îndrăznesc să o parcurgă în integralitatea sa au posibilitatea de a învăța, de a trăi și de a lua parte la o experiență semnificativă, antrenantă și memorabilă, care poate fi personalizată în funcție de interesul fiecăruia. Toate aceste caracteristici unice i-au adus notorietate, inclusiv pe plan internațional”, a transmis Ministerul Culturii.

De altfel, frumusețea României este recunoscută atât de cetățenii ei, cât și de străini. Printre numeroasele obiective turistice de interes se pot număra și cele mai frumoase cascade din țară.

Una dintre acestea se numește Vălul miresei, deoarece are aspectul unui voal prins de stânci. Aceasta se află pe Valea Stanciului, în arealul localității Răchițele din comuna Mărgău, județul Cluj. Vezi AICI care sunt cele mai frumoase cascade din România!

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...