O rută turistică din România, pe locul al doilea în Europa la un concurs. Puţini români ştiu de ea

Ana Anitoiu 02.11.2021, 14:55
O rută turistică din România, pe locul al doilea în Europa la un concurs. Puţini români ştiu de ea

O rută turistică din România a obținut locul al doilea la concursul european ”Destinații ale Turismului Cultural Durabil 2021”, deși puţini români ştiu despre existența ei și își rezervă timp pentru a o parcurge.

Ruta turistică ce a obținut locul al doilea la concursul european

Ruta turistică ce se întinde în 16 județe din România, precum și în trei raioane din Republica Moldova, este un proiect dezvoltat de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) în colaborare cu Agenția de Investiții din Republica Moldova.

Mai exact, este vorba despre o rută transnațională a bisericilor de lemn din România și Republica Moldova. Aceasta a fost clasată pe locul al doilea la concursul organizat de Rețeaua Europeană pentru Turism Cultural, în parteneriat cu Comisia Europeană pentru Turism.

”Cei care îndrăznesc să o parcurgă în integralitatea sa au posibilitatea de a învăța, de a trăi și de a lua parte la o experiență semnificativă, antrenantă și memorabilă, care poate fi personalizată în funcție de interesul fiecăruia. Toate aceste caracteristici unice i-au adus notorietate, inclusiv pe plan internațional”, a transmis Ministerul Culturii.

O ruta turistica din Romania, pe locul al doilea in Europa la un concurs. Putini romani stiu de ea
Biserici din lemn

România a obținut încă două premii

Pe lângă această recunoaștere, România a obținut alte două premii. Unul a fost acordat pentru ”Mic dejun la Margina”, lansat de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului în judeţul Timiş în colaborare cu Centrul Turistic Margina. Acest brand turistic s-a situat pe locul al treilea la categoria ”Walking Tourism and Slow Travel”.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Juriul a acordat și un premiu special pentru reacția în fața impactului pandemiei de coronavirus. Acesta a fost câștigat de Ruta Regională ”Drumul patrimoniului muzeal maramureșean”, dezvoltată de Consiliul Județean Maramureș.

Aceste premii au fost decernate în Grecia, la Atena, în cadrul celei de-a XIV-a ediții a conferinței ”Revitalizarea Turismului European prin Cultură, Patrimoniu și Creativitate”.

Cele mai frumoase cascade din România

România este recunoscută pentru frumusețea ei, iar obiectivele turistice ce atrag atât români, cât și străini, sunt numeroase. Printre acestea se pot număra și cele mai frumoase cascade din țară.

De exemplu, pe lista celor mai frumoase cascade din România se află cea numită Vălul miresei. Numele nu i-a fost dat la întâmplare, ci datorită aspectului ei de voal. Este situată pe Valea Stanciului, în arealul localității Răchițele din comuna Mărgău, județul Cluj.

De această cascadă este legată și o legendă dramatică ce spune că numele i-a fost dat deoarece o mireasă ar fi căzut de pe stâncile abrupte din acea zonă, iar voalul i-ar fi rămas agățat de stânci. Cascada ar fi apărut din lacrimile nuntașilor care s-ar fi oprit la locul tragediei. Vezi AICI lista celor mai frumoase cascade din România!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...