Locul unde s-a aprobat tratamentul cu ivermectin pentru Covid-19. Cine l-a folosit în România, până acum

Stan Filon 28.01.2021, 13:59
Locul unde s-a aprobat tratamentul cu ivermectin pentru Covid-19. Cine l-a folosit în România, până acum

Ivermectin, medicamentul despre care multă lume spune că este un tratament minune pentru coronavirus, a fost aprobat pentru utilizare în Slovacia! Chiar dacă în România medicii spun că acest tratament este doar pentru animale și nu recomandă utilizarea sa pentru tratarea coronavirusului, Slovacia va umple spitalele și farmaciile cu ivermectin.

Aici s-a aprobat tratamentul cu ivermectin pentru Covid-19

Anunțul oficial a fost făcut chiar de Ministerul Sănătăţii din Slovacia, care a aprobat utilizarea medicamentului Ivermectin în lupta împotriva noului coronavirus, după cum a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a ministerului, Zuzana Eliasova, scrie agenţia de presă TASR, potrivit Agerpres.

Ivermectin va putea fi folosit, momentan, în tratarea COVID-19 în Slovacia pentru următoarele şase luni, dar termenul se poate prelungi, în funcție de eficacitatea medicamentului respectiv. Acesta nu se va găsi doar în spitale, ci și în farmaciile din țară.

Locul unde s-a aprobat tratamentul cu ivermectin pentru Covid-19
Locul unde s-a aprobat tratamentul cu ivermectin pentru Covid-19

Invermectina se va găsi și în farmaciile din Slovacia

Dar cum s-a ajuns aici? Ei bine, pe data de 26 ianuarie, Ministerul Sănătăţii din Slovacia a primit o cerere de la expertul-şef pentru boli infecţioase al Ministerului, prof. dr. Ivan Schreter. Acesta a solicitat autorizarea medicamentului neînregistrat Ivermectin pentru necesităţile unităţilor medicale din Slovacia, iar cererea a fost aprobată. Indicaţia principală a Ivermectin este în profilaxia şi tratarea coronavirusului.

Ivermectin este un antiparazitar puternic folosit pentru animale. Acesta se pare că are şi proprietăţi antivirale şi antiinflamatorii în boala COVID-19. Invermectina este înregistrată deja în câteva ţări, printre care Franţa, SUA, Suedia şi Norvegia, se mai spune în comunicatul emis de Ministerul Sănătății din Slovacia.

”Cel mai bun este ivermectin”

În România, cel mai înfocat susținător al medicamentului este Gigi Becali, care a recunoscut că a tratat foarte mulți pacienți cu invermectina. ”Eu am doctori la clinica mea pe care i-am adus de afara, studiau in strainatate. Sunt romani si le dau 4000-5000 pe luna. Ei mi-au spus despre aceste tramente, pentru ca se faceau studii pe afara.

Cel mai bun este ivermectin. Se gaseste doar la mine, acum in Romania. Eu nu am nicio treaba, eu il cumpar aici. E din Ucraina, dar nu-l aduc eu. Eu am Invermectina ser. Invermectina pastila e slaba.

Este si ieftina, cum ai vindeca un om cu 10 lei. Cand a existat pe piata din Romania, s-a luat imediat, la inceput. Acum nu mai exista. Am doar eu. Ei vor sa consume lumea Remdesevir, pe care au dat zeci de milioane si nu e bun la Covid. Invermectina e cel mai bun tratament, pe langa arbidol”, a declarat Gigi Becali pentru Ziare.com

Urmăriți Impact.ro și pe