Locul rupt din Rai aflat la doar o oră de zbor de România. Cât costă un sejur, peisajele superbe au vrăjit-o şi pe Prinţesa Diana

Stan Filon 05.06.2023, 16:26

Românii încep să descopere magia unei noi insule grecești, care nu se află încă în topul celor mai vizitate locații, dar are șanse reale să ajungă acolo, deoarece priveliștea este una ruptă parcă din filme, iar serviciile sunt de calitate și la prețuri mai mici decât cele practicate pe insulele vedetă.

Locul rupt din Rai aflat la doar o oră de zbor de România

Insula grecească Skiathos este din ce în ce mai căutată de românii care aleg să-și petreacă vacanța în Grecia. Motivele sunt foarte multe. Printre cele mai importante rămâne priveliștea de poveste pe care o oferă insula grecească, dar nici prețurile mult mai mici nu sunt deloc de neglijat.

În pus, se pare că insula oferă tot felul de distracții, pe care puteți găsi pe insulele vedetă. „Skiathos se potriveşte pentru cerinţele de vacanţă ale românilor. Este un loc unde toată lumea se bucură: chiar dacă vin cu familiile, cu prietenii sau în cuplu”, spune Thodoris Tzoumas, primarul Insulei Skiathos.

Locul rupt din Rai aflat la doar o ora de zbor de Romania. Cat costa un sejur, peisajele superbe au vrajit-o si pe Printesa Diana
Locul rupt din Rai aflat la doar o ora de zbor de Romania. Cat costa un sejur, peisajele superbe au vrajit-o si pe Printesa Diana

Prețuri pentru toate buzunarele

Pentru a descoperi bijuteria din Marea Egee, un tur pe mare e alegerea cea mai potrivită. „O plimbare cu barca este perfectă pentru a vedea insula. Preţurile pornesc de la 15 euro, dar pot creşte în funcţie de timpul petrecut pe vas, dar şi de facilităţi”, arată Ingrid Tîrziu, reporter Observator.

Prețurile de cazare sunt pentru toate bugetele. Un sejur de 7 nopţi într-o vilă porneşte de la 600 de euro pentru un cuplu. Preţul creşte în funcţie de perioada în care alegi să vizitezi insula. Iar cazarea la un hotel de 4 stele cu demi-pensiune costă, în medie, aproximativ 800 de euro pentru două persoane.

„Acoperim cam toate nevoile din punct de vedere al atracţiilor, al activităţilor, noi dezvoltând acest produs ca să devină accesibil din Bucureşti, din Cluj, din Timişoara, din Sibiu şi din Iaşi”, spune Horea Beleneş, director general agenţie de turism.

„Avem 10 tipuri de camere, pornind de la camera standard, fără vedere la mare, are vedere la curtea din spate a hotelului, până la suita cu un jacuzzi exterior. Preţurile pornesc de la 90 de euro şi pot ajunge până la 1000 de euro pe noapte, poate chiar şi mai mult”, a precizat Nikos Prekas, manager hotel.

Prinţesa Diana, vrăjită e frumusețea insulei grecești

Insula Skiathos are 60 de plaje spectaculoase, iar fruusețea insulei a fermecat-o chiar și pe regretata prințesa Diana, care obișnuia să viziteze insula grecească. „Plaja Koukounaries este una dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Este înconjurată de o rezervaţie naturală, iar două şezlonguri şi o umbrelă costă 15 euro”, adaugă Ingrid Tîrziu, reporter Observator.

„Am ales Skiathos pentru că este un loc frumos, bun pentru familii. Avem o fetiţă, este foarte sigur, foarte relaxant. Este o atmosferă minunată”, spune un turist. „Am găsit zboruri ieftine, a fost ceva de ultim moment. O grămadă de lucruri de făcut şi în acelaşi timp o grămadă de lucruri pe care poţi să nu le faci. Doar să te relaxezi”, adaugă un turist bucuros de alegerea făcută..

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...