Locul în care, în 2020, s-a tăiat o panglică la inaugurarea unei toalete. Unde a avut loc acest moment bizar de care oficialitățile sunt tare mândre. FOTO

Locul în care, în 2020, s-a tăiat o panglică la inaugurarea unei toalete. Unde a avut loc acest moment bizar de care oficialitățile sunt tare mândre. FOTO

Nu, nu e nicio glumă! Toaleta unei școli rurale din Republica Moldova a fost inaugurată cu pâine, sare și panglică roșie, ca în filmele americane. Țara vecină este în plină desfășurare campania electorală pentru alegerile prezidențiale.

Au tăiat panglica roșie la inaugurarea unei toalete

Și atunci când crezi că le-ai văzut sau auzit pe toate, apare câte un astfel de moment care te lasă cu gura căscată! Da, este adevărat! Se întâmplă în anul 2020. O toaletă a fost inaugurată cu festivități într-o școală dintr-o așezare rurală din Republica Moldova.

Evenimentul mult lăudat a avut loc în satul Hiliuți. În fotografie apar președintele raionului, Vasile Secrieru, primarul satului, Alexandru Sandu, singurul care poartă mască, și deputatul Vladimir Mizdrenco.

Fotografia cu respectivul moment a devenit deja virală pe rețelele sociale din Republica Moldova. În imaginea scandaloasă apar doi elevi, îmbrăcați în uniformă școlară, care țin panglica roșie ce urmează a fi tăiată de cei patru politicieni. Potrivit oficialilor școlii, aceasta nu a avut până acum un grup sanitar funcțional! Elevii mergeau, în pauze, până acasă pentru a merge la toaletă!

„Astăzi am efectuat o vizită de lucru în s.Hiliuți împreună cu deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, dl. Vladimir Mizdrenco. Consiliul raional Rîșcani împreună cu dl. Vladimir Mizdrenco (amendament la Bugetul de Stat) au contribuit la construcția grupului sanitar în Gimnaziul Hiliuți, un lucru necesar și solicitat de mult timp. Condițiile necesare pentru copii și angajați trebuie să le asigurăm”, a scris Secrieru, potrivit agora.md.

Locul în care, în 2020, s-a tăiat o panglică la inaugurarea unei toalete.

Fotografia a fost postată miercuri, chiar de președintele raionului, pe contul său de Facebook. Aflat în plină desfășurare a campaniei electorale, bărbatul a crezut că imaginea îi va aduce notorietate și admirație din partea cetățenilor.

Reacțiile ce au urmat au fost pe măsură! Indignarea și-a spus cuvântul! Momentul bizar a fost criticat sever de internauți, cărora li s-a părut imposibil de crezut că există undeva, în 2020, o școală care nu beneficiază deja de un grup sanitar funcțional.

Ministrul Educației: „E strigător la cer!”

Ministrul Educației din Republica Moldova, Igor Șarov, s-a arătat revoltat în legătură cu ceremonia de inaugurare a WC-ului. Politicianul i-a asigurat pe cetățenii moldoveni că nu va permite propaganda electorală pe teritoriul niciunei instituții de învățământ, în special într-o formă atât de scandaloasă!

“Sunt profund revoltat, să nu zic indignat. Am semnat un ordin despre interzicerea accesului persoanelor străine în instituțiile de învățământ, am făcut o sesizare la ANSP, prin care am solicitat pedepsirea contravențională, dacă agenția va considera. E strigător la cer. Eu nu voi permite niciun fel de propagandă electorală pe teritoriul școlii. Lăsați școala în pace, lăsați profesorii în pace! Nu înțeleg cât de cinic trebuie să fii să pui o panglică roșie ținută de doi copii și să te înghesui cine primul taie panglica. WC-ul este un muzeu sau altceva?”, a declarat Șarov în cadrul unei emisiuni TV.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI