Locul din România unde mașinile merg singure la deal. Fenomenul bizar care se petrece aici

Badea Violeta 26.12.2021, 12:02
Locul din România unde mașinile merg singure la deal. Fenomenul bizar care se petrece aici

Un fenomen ciudat are loc într-un loc din țara noastră. Zona a devenit celebră după ce mai multe persoane au postat pe conturile sociale filmări care arată cum maşinile urcă singure dealul, deşi au motorul oprit. Localnicii nu-și pot explica asta și cred că este vorba despre un fenomen paranormal. Iată unde se află acest loc din România!

Fenomen bizar în România

Într-un loc din România, oamenii au observat un fenoment extrem de ciudat. Mai exact, acolo mașinile merg singure la deal, deși au motorul oprit. Mulți români au auzit de acest lucru, au venit să verifice și au rămas surprinşi.

La fel se întâmplă și dacă sunt așezate niște bile sau dacă se toarnă apă. Locul cu pricina se află în Maramureș, pe drumul dintre Budești și Cavnic.

Astfel de zone cu fenomene bizare mai sunt în țară, dar locul respectiv a devenit extrem de cunoscut și de popular printre oamenii din întreaga Românie și nu numai.

Fenomene ciudate au mai fost întâlnite și în Iași, în zona Bacium, dar și la trecerea dintre Baia Mare și Sighetu Marmației, în Munții Gutâi.

De asemenea, oamenii au explicat că situații bizare sunt și în Badabag, Tulcea, Obârșia Lotrului, Buzău sau Măgura Baciului, Bacău. Oamenii sunt convinși că toate aceste locuri au proprietăţi paranormale, dar specialiștii sunt de altă părere.

Care este explicația specialiștilor

Specialiștii îi contrazic pe localnici și vin cu câteva explicaţii ştiinţifice. Ei susțin că nu este vorba despre niciun fenomen paranormal, ci despre o iluzie optică. Mai exact, ochiul este minţit de peisaj că drumul urcă la deal, când, de fapt, el coboară.

Experţii explică că este vorba despre o rupere de pantă cu schimbare de unghi, dând impresia de deal, deşi panta continuă. Acest lucru este valabil pentru zona Cavnic din Maramureş, însă pentru celelalte zone menționate mai sus încă nu este nimic sigur.

Spiecialiștii spun că mai poate exista o explicație. Şi anume că poate fi vorba de un câmp electromagnetic care să influenţeze deplasarea mașinilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...