Locul din România de unde poți cumpăra mici în foiță de aur. Victor Ciutacu: „Ne-am dat dracu”

Raluca Alexe 28.06.2023, 12:37
Locul din România de unde poți cumpăra mici în foiță de aur. Victor Ciutacu: „Ne-am dat dracu”

Pe plaiurile mioritice au început să se comercializeze micii în foiță de aur, lucru total neobișnuit, mai ales pentru amatorii de bunătățuri tradiționale. Cel care i-a descoperit este jurnalistul Victor Ciutacu, care a vorbit despre impresia lăsată de preparatele românești cu iz de regalitate.

Micii cu foiță de aur, noua fiță printre români

Jurnalistul Victor Ciutacu a făcut o descoperire interesantă în timpul unei opriri pe Dealul Negru, în parcarea Dedulești. Pentru cei care vor să experimenteze micii în foiță de aur, trebuie menționat că o singură bucată costă 90 de lei iar muștarul de Tecuci nu este inclus în preț.

„Ne-am dat dracu’ la pedale, mici cu foita de aur, sarakiilor!”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook, unde a atașat și o fotografie cu meniul de pe Dealul Negru.

Micii de la Dedulești sunt celebri în România. La începutul anilor ’90, la Deduleşti, nu exista decât un izvor, iar oamenii se opreau să ia apă pentru că are un gust aparte. Între timp, în zonă au apărut nu mai puțin de 11 terase, fiecare având până la trei grătare care sfârâie în fața celor care se opresc în deja celebra parcare. Zilnic, restaurantul cu mici în foiță de aur vând peste 3.000 de bucăți, delicatesele adăugându-se la acest număr impresionant.

Micii în foiță de aur au ieșit la lumină de 1 Mai, într-un restaurant din Cluj Napoca. Proprietarul s-a lăudat atunci că micii lui nu doar că sunt aspectuoși, ci au și un gust unic. Făcuți din carne de vită americană, amestecată cu vită Black Angus de România, o bucată ar eși un preț pe măsură: nu mai puțin de 100 de lei bucata.

Tot proprietarul restaurantului din Cluj s-a lăudat pe internet cu burgerul cu foiță de aur, dar și platoul Gold format din mai multe preparate din carne de vită, toate învelite în foiță de aur. Prețul imens, 6.000 de lei un platou, nu îi ține la distanță pe oameni, pentru că patronul spune că nu duce lipsă de clienți.

@transylvaniasteakhouse♬ sunet original – Transylvania Steak House

Urmăriți Impact.ro și pe