Locul din România care a ajuns în topul CNN. Americanii spun că e printre cele mai frumoase din Europa

Iancu Andreea, Anca Lupescu 12.10.2021, 19:58
Locul din România care a ajuns în topul CNN. Americanii spun că e printre cele mai frumoase din Europa

România este, fără doar și poate, una dintre țările europene spectaculoase datorită reliefului și atracțiilor turistice care se desfășoară printre peisajele naturale care îți taie răsuflarea cu frumusețea lor. Iar acest lucru nu este remarcat doar de către localnici și turiști români, ci și de către cei străini, care anual vizitează țara noastră în căutarea locurilor speciale, care să îi aducă aproape de tradițiile și peisajele inedite. De altfel, topul CNN, un post de televiziune celebru în America, a dezvăluit care este locul din România considerat a fi printre cele mai frumoase din Europa.

Care este locul din România ce se numără printre cele mai frumoase din Europa

Privind de la nord la sud și de la vest la est întinderea țării noastre, România este o adevărată bijuterie naturală. Cu forme de relief dintre cele mai variate, de la întinderile verzi ale câmpurilor, la versanții semeți cu păduri falnice, dintre cele care au mai rămas în picioare în ultimii ani, până la litoralul Mării Negre, al cărui punct de interes în reprezintă Delta Dunării și unicitatea ei, țara noastră este cu adevărat una specială. Într-un top al CNN, o televiziune celebră din SUA, americanii dezvăluie care este locul din România care se numără printre cele mai frumoase din Europa.

Se pare că munții Apuseni i-au impresionat pe străini, care au trecut pe locul 6 cele mai frumoase atracții turistice de pe continentul european. Aceștia ascund secrete bine păstrate, peșteri spectaculoase și peisaje care impresionează orice turist, venit să admire viața în cea mai pură și sălbatică variantă a sa. De asemenea, multe dintre satele din Apuseni reprezintă un loc plăcut în care turiștii să înnopteze, gazdele fiind adesea extrem de primitoare.

Parte din lanţul Carpaţilor, Apusenii sunt secretul cel mai bine păstrat din Europa de Est. Aceşti munţi sunt izolaţi, cu păduri străvechi şi peşteri de calcar cu râuri subterane la fiecare pas. Timpul rămâne rămâne în loc aici, cu prea puţine lucruri de făcut decât să respiri aerul parfumat de pin şi să fii cu ochii pe viaţa sălbatică abundentă, scrie CNN.

Locul din România care a ajuns în topul CNN, printre cele mai frumoase din Europa
Peisaj din munții Apuseni

Cătunul Casa de Piatră, povestea ascunsă între munți

Unul dintre locurile demne de o vizită din munții Apuseni îl reprezintă cătunul Casa de Piatră. Acest loc se regăsește la 12 km de Gârda de Sus și reunește tradiții românești, înconjurat de cer, păduri și stânci de calcar. Peisajele surprins de artiști dar și de speologi deopotrivă sunt cu adevărat spectaculoase, peșterile din zonă reprezentând o atracție pentru toți cei care calcă pe aceste tărâmuri.

Peştera Gheţarul de la Vârtop cunoscută şi sub denumirea Peştera Minunată, peşterile Coiba Mare, care are cel mai mare portal ca suprafaţă din România, Coiba Mică, Hodobana, Huda Orbului, Huda Oilor, Avenul din Şesuri, Pojarul Politei, Suruta şi Izbucul Tăuz sunt doar câteva dintre atracțiile turistice din zonă. Totodată, arhitectura tradițională întregește perfect peisajul pitoresc, casele din lemn, realizate în stil moțesc, fiind o cazare autentică pentru turiști și un adăpost pentru localnici. Aceștia din urmă sunt gazde bune pentru toți cei care ajung în vizită, localnicii punând adesea la dispoziție preparatele tradiționale și istoriile speciale ale locului.

Topul CNN cu 20 dintre cele mai frumoase locuri din Europa

  1. Insulele Lofoten – Norvegia
  2. Lacul Inari – Finlanda
  3. Unst din Insulele Shetland – Scoţia
  4. Zagori – Grecia
  5. Yorkshire Dales – Anglia
  6. Munţii Apuseni – România
  7. Valea Loarei – Franţa
  8. Picos de Europa – Spania
  9. Adelboden – Elveţia
  10. Henne Strand din Iutlanda de Vest – Danemarca
  11. Parcul Natural Pădurea Bavareză – Germania
  12. Parcul Naţional Hoge Veluwe – Olanda
  13. Union Hall – Irlanda
  14. Barmouth – Ţara Galilor
  15. Lacul Bohinj – Slovenia
  16. Susak – Croaţia
  17. Parcul Naţional Hortobagy – Ungaria
  18. Parcul Naţional Bialowieza – Polonia
  19. Jurkalne Seashore Bluffs – Letonia
  20. Lacul Vattern – Suedia
Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...