Locul din lume în care poți să trăiești ca în vacanță. Nu mai e nevoie să îți iei concediu

Stan Filon 24.08.2022, 13:08

Vrei și tu să-ți trăiești viața de parcă ai fi în concediu, dar în același timp să îți duci traiul exact ca în filmele science fiction? Ei bine, foarte curând vei avea ocazia, mai ales dacă ai pus la saltea ceva bani, deoarece vei avea nevoie. Tocmai ce au fost prezentate primele case plutitoare, care pot fi amplasate oriunde, chiar și în ocean. Vedeți în rândurile de mai jos cum vor trăi oamenii în viitorul apropiat, dar și cât costă această bijuterie inginerească!

Locul din lume în care poți să trăiești ca în vacanță

O companie din pana vine să revoluționeze piața imobiliară! Aceasta a creat case plutitoare de lux. Cei care au dezvoltat acest concept le descriu drept o opțiune ecologică și prietenoasă din punct de vedere economic. Conceptul este numit „Seapod” (păstaie pe apă), nume sugestiv pentru designul rupt parcă din viitor al viitoarelor case plutitoare.

Locuințele care urmează să fie puse foarte curând în vânzare oferă spațiu suficient pentru două persoane. Acestea sunt ridicate pe un picior de oțel, la doi metri deasupra valurilor și oferă oricând o vedere la ocean de 360 de grade. Doritorii unei astfel de case trebuie să știe că prețul pleacă de la 300.000 de dolari și poate ajunge chiar și până la 1,5 milioane de dolari. Luxul locuințelor plutitoare îi va ajuta pe oameni să se rupă de luxul oferit de uscat, spun constructorii.

Locul din lume in care poti sa traiesti ca in vacanta
Locul din lume in care poti sa traiesti ca in vacanta

„De ce să nu trăiești așa tot anul?”

„În mod normal, când trăiești pe apă, ești pe o barcă, iar să trăiești așa nu se poate. Așa că am proiectat o casă care plutește pe apă, dar care îți oferă și o experiență de a trăi pe uscat. Să trăiești așa este relaxant și frumos. Majoritatea oamenilor petrec tot anul visând la vacanța de două săptămâni în care merg pe o insulă tropicală, se relaxează și își încarcă bateriile. De ce să nu trăiești așa tot anul? Este atât de ușor să poți lucra de la distanță acum”, a declarat Grant Romundt, manager în cadrul companiei de proiectare pentru CNN Travel.

Cum i-a venit ideea? Ei bine, acesta a recunoscut că a locuit într-o casă plutitoare, iar toți prietenii săi erau fascinați, așa că a dezvoltat proiectul de lux care tocmai ce a avut primele prezentări. De fapt, clienți s-au găsit chiar de când a fost prezentat proiectul, însă compania a refuzat să ia avans de la clienți, până când aceștia nu vor vedea și testa casele.

Dar cum își vor procura hrană locuitorii caselor plutitoare? Ei bine, totul a fost gândit de compania respectivă. Livrarea de alimente se va face cu drone, iar când va avea loc un transport mai mare, va intra în scenă o navă, care va colecta și gunoiul. Compania respectivă se gândește la mediu, atunci când proiectează casele. „Încercăm să construim și să proiectăm o casă care să nu dăuneze mediului. Încercăm mereu să inovăm și să găsim modalități de a face asta cât mai bine”, a mai spus Romundt. Primele locuințe plutitoare finalizate vor fi prezentate online la sfârșitul lunii septembrie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...