Locul de pe Litoral unde cazarea costă doar 30 de lei. Tot mai mulți români încep să vină aici

Ana Anitoiu 25.07.2022, 13:19
Locul de pe Litoral unde cazarea costă doar 30 de lei. Tot mai mulți români încep să vină aici

Turiștii care vor să petreacă timp la mare fără să scoată prea mulți bani din buzunare trebuie să știe că într-un loc de pe litoral cazarea costă doar 30 de lei. Tot mai mulți români încep să aleagă această destinație de vacanță.

Cazare de 30 de lei pe litoralul românesc

Turiștii pot fi nevoiți să scoată din buzunare câteva mii de lei pentru câteva zile petrecute pe litoralul românesc în stațiuni populare. Însă, există un loc în care românii se pot bucura de o vacanță fără costuri prea mari, în contextul în care cazarea costă doar 30 de lei.

Totuși, nu este vorba despre un loc în care să se simtă bine oricine, ci despre unul recomandat persoanelor cărora le place să doarmă în cort. Numeroși turiști au descris acest loc drept unul „de poveste”.

Locul de pe Litoral unde cazarea costa doar 30 de lei
Plaja Corbu. Foto: Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii

Ce trebuie să ia în considerare turiștii

Este vorba despre plaja de la Corbu, unde există spații amenajate pentru turiștii care vor să stea la cort. Cei care aleg să petreacă o astfel de vacanță trebuie să se ocupe de toate celelalte aspecte ale acesteia, de la mâncare până la amenajarea spațiului de dormit. Există și unele corturi cu dotări speciale, precum duș, toalete și un frigider.

„Fiecare are o tematică specială, inspirată din cultura amerindiană. O mică terasă în faţă, grup sanitar, duş, venilator, un frigider”, a spus Ionuț Bulgaru, administratorul unui astfel de camping.

Cei care nu vor să aleagă un cort din cele disponibile pot veni cu propriul lor cort sau cu rulota. Administratorii spațiilor de cazare pun la dispoziție 12 astfel de locuri de cazare ce sunt amplasate la aproximativ 100 de metri de mare.

„Cel mai slab sezon estival din ultimii 30 de ani”

Omul de afaceri Mohammad Murad a declarat că acest sezon estival este cel mai slab din ultimii 30 de ani, cu doar 80 – 90.000 de turişti în săptămâna 11 – 17 iulie, față de 140.000 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mohammad Murad, care a investit pe litoralul românesc, a criticat tariful de parcare din stațiunea Mamaia, spunând că acesta era jumătate din preţul unei cazări în staţiune în luna iunie.

„Eforie este cea mai grozavă staţiune, probabil au contat foarte mult şi fondurile europene care au fost atrase acolo sau au fost mai bine gestionate în Eforie. În Costineşti sunt probleme, Vama Veche e un pic mai slabă ca anul trecut şi din cauza acestui impact major, pandemie doi ani, război, scumpiri şi multe alte probleme.

În sud suntem un pic peste anul trecut cu toate că şi aici avem nevoie de a aduce viaţa. Au fost mici investiţii făcute care au impact, vorbim de asfaltări, iluminat”, a mai spus Murad.

La rândul ei, preşedintele de onoare al Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa, Corina Martin, a declarat recent că la Eforie este plin de turişti, pentru că acolo este mai mare numărul de români care folosesc tichete de vacanţă. Ea a precizat că turiștii care au avut bani de sejururi în Mamaia în anii trecuţi au ales în acest an Antalya sau altă destinație din străinătate.

Urmăriți Impact.ro și pe