Locul de muncă plătit cu 15.000 de lei pe lună în România. Nimeni nu candidează. Nu e nevoie nici de facultate

Stan Filon 28.02.2022, 09:17
Locul de muncă plătit cu 15.000 de lei pe lună în România. Nimeni nu candidează. Nu e nevoie nici de facultate

În România sunt salarii chiar și de 15.000 de lei pe lună, însă românii nu se înghesuie să le ocupe! Pentru acest loc de muncă nu este nevoie nici măcar de facultate și nici de ani și ani de studii intense, iar angajatorii sunt disperați să pună mâna pe un astfel de meseriaș. Studiile arată că este nevoie de astfel de angajați la noi în țară, însă tinerii nu par foarte interesați.

Locul de muncă plătit cu 15.000 de lei pe lună în România

Românii sunt în căutarea unor joburi mai bune, mai bine plătite, mai ales că toate prețurile au crescut enorm, în ultima perioadă și veștile proaste nu se opresc aici, deoarece acestea vor continua să crească în perioada următoare, mai ales la gaz și electricitate. Este anunțat deja că prețul la gaz va crește de 5 ori, față de cel din 2021, începând cu luna aprilie, iar războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei s-ar putea să scumpească și mai mult prețul.

Din păcate, România rămâne una dintre ţările cu cele mai mici salarii din Uniunea Europeană, chiar dacă salariul minim brut pe ţară a crescut de la 1 ianuarie 2022 până la 2.550 lei pe lună. De fapt, venitul net al celor peste 1,5 milioane de români plătiţi cu salariul minim pe economie este de doar 1.524 lei. Așadar, veniturile românilor trebuie să crească, pentru a putea face față acestor creșteri de prețuri. Cele mai mari salarii din România se știe că sunt cele oferite în IT, însă sunt și alte domenii la fel de bine plătite, unde studiile nici nu trebuie să fie unele universitare.

Locul de munca platit cu 15.000 de lei pe luna in Romania
Locul de munca platit cu 15.000 de lei pe luna in Romania

Cerere masivă

În domeniul construcţiilor, de exemplu, aproape jumătate dintre angajaţi câştigă între 2.000 şi 4.000 de lei net şi doar 2,9% câştigă sub 2.000 de lei pe lună. Totodată, o treime dintre angajaţii din con­struc­ţii (34,5%) câştigă între 4.000 şi 7.000 de lei net pe lună, potrivit platformei de recrutare eJobs şi citate de ZF.

„Cei mai căutaţi angajaţi din domeniu sunt muncitorii calificaţi şi necalificaţi. Pentru a-i atrage, angajatorii nu doar că le pun la dispoziţie diverse facilităţi şi beneficii, ci sunt dispuşi să le ofere şi salarii mari doar pentru a bate palma pentru o perioadă mai lungă de timp. În funcţie de caz şi de amploarea proiectelor, precum şi de experienţă, în construcţii se pot câştiga salarii şi de două-trei ori mai mari decât media naţională pentru anumite poziţii. Spre exemplu, un sudor câştigă în medie 4.000 de lei net, dar, în anumite cazuri, aceşti specialişti pot câştiga şi 2.000 de euro lunar“, spune Raluca Dumitra, Head of Marketing la eJobs România.

Puțini știu, dar un simplu operator de macara ajunge la un salariu de 15.750 lei pe lună, iar această meserie este una foarte căutată, ținând cont de faptul că în România se construiesc noi și noi blocuri de apartamente. Chiar dacă postul de operator de macara poate aduce venituri comparabile cu cele din IT, românii nu par interesaţi să lucreze în acest domeniu, deși doritorii trebuie să aibă 8 clase și să facă un curs de doar câteva săptămâni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...