Locomotiva unui tren care circula pe ruta Arad-Timișoara a luat foc. Mecanicul a avut nevoie de îngrijiri medicale

Ioana Bucur 23.08.2021, 10:08
Locomotiva unui tren care circula pe ruta Arad-Timișoara a luat foc. Mecanicul a avut nevoie de îngrijiri medicale

Traficul feroviar a fost oprit, luni dimineața, după ce locomotiva unui tren care circula pe ruta Arad-Timișoara a luat foc. Călătorii au fost evacuați de urgență, mecanicul avut nevoie de îngrijii medicale.

Locomotiva unui tren care transporta aproape 30 de persoane a luat foc

Circulația trenurilor a fost dată peste cap. Luni, în jurul orei cinci dimineața, locomotiva unu ten care circula pe ruta Arad-Timișoara a luat foc. Pentru siguranța călătorilor, cele două vagoane în care se aflau în jur de 30 de persoane, au fost desprinse de locomotiva cuprinsă de flăcări, la aproape 500 de metri de incendiu. După două ore de așteptare, pasagerii au fost preluați de un alt tren.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat că incendiul s-a manifestat doar la locomotivă, iar flăcările au fost stinse de către pompieri.

„Este vorba de trenul Interregio 2602, a cărui locomotivă ardea cu flacără deschisă. S-a intervenit pentru protecţie până când echipa tehnică a CFR a scos de sub tensiune locomotiva, care era deja decuplată de la vagoane când au ajuns pompierii. Au fost mobilizate echipaje de la Detaşamentele de Pompieri Arad, Şagu şi Vinga, cu trei autospeciale de stingere. Flăcările au fost stinse complet în jurul orei 9,00”, a precizat Pleşca.

Traficul feroviar a fost oprit pe raza Sucursalei Regionale CF Timişoara, între staţiile CF Şag şi Vinga.

„Traficul feroviar este oprit temporar luni dimineaţa, pe raza Sucursalei Regionale CF Timişoara, între staţiile CF Şag şi Vinga (linie simplă electrificată), după ce la locomotiva trenului R 2602 s-a produs un incendiu”, informează CFR SA, citată de Agerpres.

Locomotiva unui tren care circula pe ruta Arad-Timișoara a luat foc

 

Potrivit unor surse citate de jurnaliștii de la G4Media, mecanicului locomotivei i s-a făcut rău și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Sunt si vor fi consecinte foarte grave”

Incidentul de luni scoate la lumină probleme vechi din CFR. Președintele Federației Sindicatelor Transportorilor Feroviari din România (FSTFR), Rodrigo Maxim, a declaratcă nu sunt suficiente fonduri pentru reparația locomotivelor, dar și că mecanicii cu experiență se pensionează și în urma lor nu mai vine nimeni.

„Sunt si vor fi consecinte foarte grave. Atragem atenția că la CFR Călători se face schimbul de generație, mai mult nu se face decât se face, vin prea puțini în locul mecanicilor cu experiență.

La locomotivele vechi vor apărea și mai multe probleme dacă acești mecanici experimentați ies la pensie iar Guvernul nu face nimic nici pentru locomotive, nu alocă fonduri pentru repararea lor, dacă nu sunt în stare să achiziționeze locomotive noi pe fonduri europene”, a declarat liderul sindical la Antena3.

Liderul sindical a mai anunțat că se vor organiza două proteste cu aprope șase sute de participanți în fața Guvernului României și în fața Ministerului Transporturilor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...