Incendiu de proporții la un depozit de materiale plastice din Alba Iulia. A fost transmis mesaj Ro-alert

Elena Avramescu 17.08.2021, 15:07

Un nou incendiu în România, de data aceasta în Alba Iulia, la un depozit materiale plastice (pet-uri). Din primele informații se pare că acesta se manifestă cu degajări mari de fum.

Incendiu la un depozit de materiale plastice din Alba Iulia

În aceste momente, de la nivelul ISU Alba acționează 5 mașini de stingere, o autoscară și o ambulanță SMURD. În plus, au fost trimise în ajutor și 2 echipaje de stingere de la ISU Sibiu, dar și de la ISU Hunedoara.

Ținând cont că sunt degajări mari de fum, a fost transmis mesaj Ro-alert pentru adoptarea măsurilor de autoprotecție. Intervenția este în dinamică.

Incendiu major cu degajări mari de fum produs la Depozitul de material plastic în municipiul Alba Iulia strada Al.I.Cuza nr. 28. Lăsaţi libere căile de acces pentru accesul forţelor de intervenţie. Respectaţi recomandările dispuse de autorităţi, inclusiv a celor care presupun evacuarea din zona expusă, restricţii rutiere sau rute ocolitoare. Luaţi măsuri de autoprotecţie. Închideţi uşile şi ferestrele, astupaţi gurile de aerisire şi opriţi funcţionarea instalaţiilor de ventilaţie sau climatizare, se arată în mesajul RO-Alert.

Incendiu la un depozit materiale plastice din Alba Iulia
Incendiu la un depozit materiale plastice din Alba Iulia

Se pare că incendiul se manifestă pe o suprafață de aproximativ 2000 mp, cu posibilități de propagare la depozitele învecinate. În plus, au fost suplimentate forțele trimise în sprijin cu alte 4 echipaje de stingere (unul de la ISU Bihor, unul de la ISU Cluj, unul de la ISU Timiș și unul de la ISU Hunedoara).

Având în vedere degajarea mare de fum, a fost transmis mesaj Ro-alert pentru adoptarea măsurilor de autoprotecție. Intervenția este în dinamică, au spus reprezentanţii ISU Alba, potrivit Antena 3.

Traficul rutier a fost oprit în zonă, mai precis pe pe DN 1 la ieşirea din municipiul Alba Iulia către Teiuş, cu scopul de a se desfăşura intervenţia de lichidare a incendiului care se manifestă la nivelul depozitului. Fumul dens a putut fi observat chiar din centrul municipiului Alba Iulia, mai ales că depozitul este situat la marginea oraşului, în imediata apropiere a unei fabrici de cablaje şi a unui centru comercial.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...