Austria, în carantină totală. De când va fi obligatorie vaccinarea

Andra Daoud 19.11.2021, 14:16
Austria, în carantină totală. De când va fi obligatorie vaccinarea

Austria a anunțat vineri că va intra în lockdown total și că populația țintă va fi obligată să se vaccineze. Este una dintre țările cu cea mai mare rată de infectare din Europa și tocmai a fost atins un nou vârf al îmbolnăvirilor. Carantina pe care două provincii o anunțaseră deja se extinde la nivel național.

Vaccinarea va fi obligatorie în Austria

Autoritățile austriece sporesc restricțiile pentru a ține sub control răspândirea virusului Covid-19. Astfel că, după ce două dintre cele mai afectate provincii anunțaseră că vor institui carantina, guvernul austriac a decis ca măsura lockdown-ului să fie extinsă la nivelul întregii țări.

Austria raportează peste 15.000 de infectări pe zi, un record de când a început pandemia, iar autoritățile sanitare au fost forțate să ia măsuri suplimentare, pentru a scădea numărul de îmbolnăviri.

În acest sens, lockdown-ul a fost extins la nivelul întregii populații, după ce fusese instituit doar pentru persoanele nevaccinate. Oficialii de la Viena au decis ca vaccinul să devină obligatoriu pentru populația țintă. Această măsură ar urma să intre în vigoare de la 1 februarie 2022.

Cetățenii vor trebui să își asume noi restricții timp de 20 de zile pentru că prea mulți oameni s-au arătat nesusținători. Le cer să urmeze măsurile și să reducă contactele, a declarat cancelarul federal Alexander Schallenberg, potrivit Alephnews.ro.

Austria, în carantină totală. De când va fi obligatorie vaccinarea
Austria, în carantină totală. De când va fi obligatorie vaccinarea

Austria are una dintre cele mai mari rate de îmbolnăvire

Austria a depășit 15.000 de noi infectări cu virusul Covid-19 într-o zi, un record de când a început pandemia. Rata de vaccinare este de aproximativ 65%, fiind una dintre cele mai mici cifre din Europe de Vest. La nivel național, Austria are o rată de infectare de 9,71 la mia de locuitori. În această situație, autoritățile luaseră deja o serie de măsuri care însă nu s-au dovedit a fi suficiente.

Certificatul de vaccinare a devenit obligatoriu la locul de muncă, iar circulația persoanelor nevaccinate a fost restricționată, la începutul săptămânii. Cu toate acestea, numărul îmbolnăvirilor a continuat să crească, așa că guvernanții s-au văzut nevoiți să ia o serie de măsuri suplimentare.

Până ca guvernul să stabilească lockdown-ul total, Salzburg și Austria Superioară, două dintre cele mai afectate provincii, anunțaseră deja că intră în carantină totală începând de luni. Decizia se va aplica la nivel național, iar lockdown-ul va dura cel puțin 20 de zile. Pe perioada carantinei, școlile vor rămâne în continuare deschise, dar copiii vor fi obligați să poarte măști sanitare la cursuri.

Și alte țări europene au anunțat măsuri restrictive pentru populația nevaccinată. În Grecia, de exemplu, persoanele nevaccinate nu vor mai avea voie să intre în spații închise, cu excepția locurilor de luat masa.

Urmăriți Impact.ro și pe