Localitățile din Vâlcea, la un pas de tragedie. Mai multe case sunt pe cale de a fi înghițite de pământ

Alexandrina Toader 24.06.2021, 09:42

Localitățile din Vâlcea, la un pas de tragedie. Patru case sunt la un pas să fie înghițite de pământ în localitatea Roșiile din județul Vâlcea. Seara trecută, localnicii și animalele au fost evacuate de pompieri și polițiști. O dronă va fi adusă astăzi pentru a survola zona.

Localitățile din Vâlcea, la un pas de tragedie

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea, alunecarea s-a produs seara trecută, în jurul orei 20:00 în comuna Roșiile, sat Cherasti și pune în pericol 4 gospodării ale localnicilor, dintre care 3 gospodării locuite și 1 nelocuită. În cele 3 gospodării se aflau 4 persoane adulte care au fost evacuate de către autoritățile locale, iar acum sunt în afara oricărui pericol. La locul evenimentului au intervenit zeci de polițiști, jandarmi și lucrători de la ISU Vâlcea.

Din partea ISUJ Vâlcea: 6 Autospeciale cu 3 ofițeri și 23 subofițeri; din partea IPJ Vâlcea: 1 Autospecială și 3 agenți de poliție; din partea IJJ Vâlcea: 2 Autospeciale cu 1 ofițer și 14 subofițeri; din partea CLSU Roșiile: 2 Autoturisme cu 6 membrii CLSU și 10 membri SVSU, se arată în comunicatul ISU Vâlcea.

Localitatile din Valcea, la un pas de tragedie
Localitatile din Valcea, la un pas de tragedie

Toată noaptea trecută, forțele de ordine și salvatorii au ajutat oamenii să evacueze animalele și bunurile materiale din gospodăriile afectate și relocarea acestora la rude sau la locurile stabilite de către autoritățile locale. Noaptea trecută au fost salvate 26 de găini, 17 curci, doi porci, cinci vaci şi trei capre.

Mai mulți localnici au postat fotografii și filmulete în care se vede foarte clar cum pământul se mișcă spre casele oamenilor. Din primele informații, este vorba despre o alunecare masivă în care este angrenat un deal întreg, iar suprafața afectată are o lungime de 1 – 1,5 kilometri lungime și 500 de metri față de frontul de bază. Astăzi va fi adusă o dronă ca să survoleze zona pentru a vedea cu exactitate dimensiunea dezastrului.

Știre în curs de actualizare