Scene incredibile pe DN 10, la Siriu, după ce o stâncă s-a prăbușit pe carosabil. Ce se va întâmpla acum, după alunecarea de teren

Elena Avramescu 19.03.2021, 13:18
Scene incredibile pe DN 10, la Siriu, după ce o stâncă s-a prăbușit pe carosabil. Ce se va întâmpla acum, după alunecarea de teren

O stâncă s-a prăbușit pe carosabil. Pericol mare în zona DN 10, la Siriu, după ce o stâncă uriașă s-a prăbușit, din senin, pe carosabil. Ceea ce este șocant este faptul că nu este pentru prima oară când astfel de incidente au loc în acea zonă, și doar un noroc i-a salvat pe cei care tranzitează zona, fiindcă nu s-au înregistrat victime.

O stâncă s-a prăbușit pe carosabil pe DN 10

În prezent, Drumul Naţional 10 Buzău Braşov rămâne blocat chiar şi în următoarele ore, după ce, în zona localităţii Siriu, mai multe stânci masive au reușit să se resprindă de pe versant, astfel că au ajuns pe carosabil. În acest sens, după ce acest lucru s-a petrecut de prea multe ori, s-a decis ca locul de piatră de câteva sute de tone să fie dinamitat în cursul zilei de vineri. Astfel că traficul rutier este deviat pe rute ocolitoare, prin Prahova.

DN 10 Buzău – Braşov este cunoscut ca fiind un drum extrem de periculos, mai ales în zona lacului Siriu, deoarece pe carosabil ajung des stânci desprinse de pe versanţi. Același lucru s-a întâmplat și în cursul nopţii de miercuri spre joi, când un bloc masiv s-a desprins şi a căzut peste şosea, la nu mai puțin de 500 de metri de viaductul Stânca Teherău,  înainte de miezul nopţii, când, din fericire, în zonă nu circula nicio maşină.

Deoarece bucăţile mari de stâncă nu au putut să fie înlăturate de pe carosabil, a fost nevoie să vină specialiştii ISU la fașa locului, ca să evalueze situaţia. Astfel că, în această dimineață, pirotehnişti de la ISU Buzău au iniţiat operaţiunea de detonare a blocului de piatră care acoperă drumul pe ambele benzi.

În urma analizei situaţiei a echipei de specialişti a fost stabilită soluţia optimă pentru degajarea în siguranţă a stâncilor şi anume, detonarea acestora, a declarat sergent major Vlăduţ Pârvu, purtătorul de cuvânt al ISU Buzău.

O stanca s-a prabusit pe carosabil
O stanca s-a prabusit pe carosabil

Politician PNL Buzău, Gabriel Avramescu, s-a arătat indignat de această situație, astfel că a lăsat un mesaj amplu pe pagina personală de Facebook, în care l-a atacat pe deputatul Romeo Lungu de la PSD Buzău, fiindcă de atâția ani știa de această problemă și nu a luat nicio măsură în acest sens.

Nu mă pricep să fluier ca don’ arbitru Romeo Lungu de la PSD Buzău, dar, dacă aș avea acum un fluier, aș încerca să-l trezesc pe deputatul care se dă atotcunoscător în ale drumurilor din județul Buzău!
Dle Lungu, înteleg că v-ați deranjat probabil de la meci, preocupat fiind de alunecările versantului de la Siriu pe DN 10, care au blocat drumul ce face legătura între Buzău și Brașov. Eu mă întreb cât ați colindat dumneavoastră județul, dacă abia acum ați observat că versantul care mărginește DN 10 este în pericol să alunece.

Problemele la acel versant, despre care vorbiți cu atâta patos într-o postare a dvs., sunt vechi de zeci de ani. Tocmai de aceea, dle deputat Lungu, pe DN 10 există restricții de tonaj impuse de peste 20 de ani. Știați asta? Probabil că nu, pentru că dacă ați fi știut, nu ați fi găsit oportun să comentați la adresa guvernului actual, de parcă ați uitat că PSD a guvernat ani la rând țara asta ignorând problemele județului Buzău tot timpul.

Dar dacă tot v-a apucat acum preocuparea și sunteți atât de interesat de ceea ce se petrece cu drumul național 10, țin să vă anunț că de 3 săptămâni au început, la inițiativa actualului guvern, expertiza și studiile geotehnice pentru consolidarea drumului și pentru asigurarea versantului. Nici asta nu știați, nu-i așa?

Am observat din postarea dumneavoastră că nu sunteți foarte încântat de amenajarea rondului de la Spătaru, pe motiv că nu ar fi așa mare lucru, dar probabil nu știați nici de faptul că buzoienii sunt cei care au solicitat ani la rând amenajarea sensului giratoriu pentru ca aceștia să circule în siguranță.

Vă mărturisesc că mă surprinde totuși faptul că nu aveți un simț al observației dezvoltat, având în vedere că sunteți la bază arbitru de fotbal și ar trebui să fiți foarte atent când atinge mingea tușa.
Poate nu mă pricep foarte bine la fotbal, dar pentru alte informații despre județul Buzău vă stau la dispoziție în intervalul de audiențe la PNL Buzău.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...