Localitatea din România în care aceşti angajaţi nu vor să lucreze. Salariul oferit e de peste 12.000 de lei

Stan Filon 03.02.2022, 09:34
Localitatea din România în care aceşti angajaţi nu vor să lucreze. Salariul oferit e de peste 12.000 de lei

În România există o localitate de care fug toți medicii de familie, deși ar putea avea un salariu considerat bun chiar și în țările europene dezvoltate! Cu toate acestea, comuna ieșeană Cucuteni nu are medic de familie de mai bine de 4 ani, iar cei peste 1.000 de localnici sunt nevoiți să meargă în localitățile învecinate, atunci când au nevoie de un medic.

Localitatea care nu are medic de familie de mai bine de 4 ani

Oamenii din comuna ieșeană Cucuteni sunt nevoiți să meargă în altă localitate sau chiar până la Târgu Frumos, deoarece nu au medic de familie de mai bine de patru ani. Primarul nu înțelege de ce niciun medic de familie nu vrea să vină în comună, deși ar beneficia de un dispensar modern, toate condițiile necesare, dar și de un salariu de 12.000 de lei pe lună!

„La noi în localitate nu mai avem medic de familie de mai bine de 4 ani. A fost un domn doctor acum 4 ani, dar a plecat și de atunci nu a mai venit nimeni. Avem dotare, avem cabinet, dar nu vin probabil din cauza numărului mic de pacienți sau cine știe. În comună avem 1.300 de locuitori. Oamenii, pentru a merge la un consult la un medic de familie sau dacă au nevoie de o adeverință, merg în altă localitate, unde e fostul medic de familie sau ajung la clinică la Târgul Frumos, la fel cum procedez și eu”, a declarat Pamfilică Brînză, primarul comunei Cucuteni, Iași pentru bzi.ro.

Localitatea care nu are medic de familie de mai bine de 4 ani
Localitatea care nu are medic de familie de mai bine de 4 ani

Salariul ar putea ajuge la 12.000 de lei

Ultimul medic de familie al comunei a fost dr. Daniela Albuț. A lucrat în comuna respectivă timp de 20 de ani, însă a renunțat la post deoarece trebuia să facă zilnic 120 de km, deoarece venea din Iași. Medicul consideră că acesta este principalul motiv pentru care medicii nu doresc să meargă în localitatea respectivă.

„Eu am fost medic de familie acolo aproape 20 de ani și am făcut naveta atâția kilometri și nu a fost chiar bine. În schimb, oamenii de acolo meritau tot efortul, ne-am înțeles extraordinar de bine, dar spre binele și sănătatea mea, am ales să renunț, iar acum am cabinet în Iași. Am rezistat atâția ani, iar acum cred că nu a mai mers nimeni acolo din cauza distanței și a numărului mic de pacienți. Noi suntem plătiți per pacient, iar acum 20 de ani erau mai mulți pacienți acolo”, a precizat dr. Daniela Albuț, medic de familie.

În aceeași situație se află și comuna Răchiteni. Aici, numărul de locuitori este și mai mare. Sunt peste 3200 de localnici, au fost construite trei cabinete medicale, însă nu există niciun medic de familie. Ultimul medic care a activat în localitate a plecat în anul 2019.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...