Liviu Iancu a murit! Care a fost motivul decesului jurnalistului și autorul romanului „Xanax“

Stan Filon / 28.12.2020, 19:26
Liviu Iancu a murit! Care a fost motivul decesului jurnalistului și autorul romanului „Xanax“

Liviu Iancu a murit! Presa din România este în doliu, după moartea jurnalistului Liviu Iancu. Acesta a încetat din viață la vârsta de 45 de ani, după ce a suferit un infarct. Anunțul trist a fost făcut de un prieten al jurnalistului, pe o rețea de socializare.

A murit jurnalistul Liviu Iancu

”Din păcate, sunt nevoit să anunț o știre foarte tristă! “Războiul” dintre bracii germani și insulari va lua o pauză pe termen nelimitat, pentru că unul dintre cei mai simpatici și vehemenți susținători ai insularilor ne-a părăsit astăzi. RIP Liviu Iancu!“, a scris prietenul său, Adrian Lică, pe un grup dedicat vânătorilor.

Jurnalistul Liviu Iancu era un vânător plin de pasiune. Acesta era jurnalist specializat pe domeniul economic, a lucrat la agenţia de presă Mediafax şi la revista „Business Magazin“, iar în prezent semna pe site-ul Profit.ro. În calitate de reporter care a însoţit numeroase delegaţii oficiale, a acumulat experienţe de neuitat, pe care le-a consemnat în romanul „Xanax“, apărut în luna februarie 2019 la Editura Trei.

A murit jurnalistul Liviu Iancu
A murit jurnalistul Liviu Iancu

A încercat să vindece românii cu ”Xanax”

”Dac-am fi fost într-un film SF, ți-aș fi spus că Xanax e un cyborg creat într-un buncăr din Europa de Est și programat special să vindece răni. Mi-ar plăcea să-i vindece pe unii de frica de lectură, adică să-i facă pe mulți dintre cei cărora nu le place să citească sau au renunțat la asta din diverse motive să redescopere că textul tipărit poate aduce aceeași desfătare ca Facebook, Netflix sau un meci bun. Am vrut să fac din Xanax o armă împotriva plictiselii pe care unele cărți o provoacă. Xanax e și o încercare de a vindeca de ipocrizie, de false pudori și de teama de a-ți asuma ceea ce ești. Mi-am dorit ca această carte să fie și un mic leac împotriva depresiei și a multor altor suferințe”, își descria Liviu Iancu propria sa carte.

Născut pe 8 mai, la Găești, Dâmbovița, a terminat liceul Vladimir Streinu din orașul natal după care a început, pe rând, mai multe facultăţi – Cibernetică, Transporturi şi Sociologie. A renunțat însă la fiecare dintre ele.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI