Liviu Dragnea, verdict dur din partea SUA. Decizia americanilor îi vizează și pe copiii fostului lider PSD

Stefan Daniel 05.09.2019, 18:10
Liviu Dragnea, verdict dur din partea SUA. Decizia americanilor îi vizează și pe copiii fostului lider PSD

Liviu Dragnea și copiii săi au primit un verdict ferm și grav din partea autorităților federale ale Statelor Unite ale Americii. Americanii merg pe principiul „așa tată, așa fiu…și fiică”, așa că au acționat în consecință. Decizia a fost luată de secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, dar încă nu ne putem pronunța dacă o astfel de decizie poate fi atacată în Justiție. Ne asigură, însă, că decizia a fost luată în baza unor informații credibile care demonstrează implicarea lui Dragnea și a fiilor săi în acte grave de corupție.

Ce interdicție au primit Liviu Dragnea și copiii săi din partea SUA

Ca urmare a faptelor de corupție în care au fost sau sunt implicați fostul șef al PSD și copiii săi, aceștia au primit interdicția oficială de a mai intra pe teritoriile Statelor Unite ale Americii. Nici Liviu Dragnea, nici Dragnea Jr., adică Valentin Dragnea, și nici Maria Alexandra Dragnea nu mai sunt eligibili pentru a intra în SUA.

Interdicția a fost aplicată din cauza implicării lor în fapte de corupție și ca urmare a angajamentului comun pe care România și SUA și l-au luat în privința luptei împotriva corupției. Acest angajament a fost readus în față și în cadrul întâlnirii bilaterale dintre președinții Klaus Iohannis și Donald Trump, la Casa Albă, de luna trecută.

Autoritățile americane îl consideră pe Liviu Dragnea persona non grata, iar această etichetă e valabilă pentru întreaga lui familie

Liviu Dragnea, verdict dur din partea SUA. Decizia americanilor îi vizează și pe copiii fostului lider PSD

Desemnarea publică a fostului lider PSD ca persona non grata în SUA s-a făcut pe baza legilor americane și pe baza „informațiilor credibile pe care secretarul de stat al Statelor Unite le are în privința oficialilor guvernelor străine că sunt implicați în fapte de corupție”.

Legea americană reglementează că secretarul de stat anunță pe canale publice sau private astfel de oficiali și pe membrii apropiați ai familiilor lor. Astfel, măsura secretarului de stat de interzicere a intrării pe teritoriul SUA pentru Dragnea este aplicată și celor doi fii ai acestuia, Valentin Ștefan Dragnea și Maria Alexandra Dragnea.

„Acțiunea de astăzi transmite un semnal puternic că Statele Unite sunt angajate în lupta împotriva corupției și în sprijinirea statului de drept în România”, se arată în comunicatul american.

Urmăriți Impact.ro și pe