Liviu Dragnea, o nouă măsură luată pentru a scăpa de închisoare! Ce metodă a găsit, acum, fostul lider PSD

Raluca Juncu 22.10.2019, 18:47
Liviu Dragnea, o nouă măsură luată pentru a scăpa de închisoare! Ce metodă a găsit, acum, fostul lider PSD

Nu trece o zi fără ca Liviu Dragnea să încerce să găsească noi metode de a-și recăpăta libertatea înapoi. Liviu Dragnea contestă din nou condamnarea din dosarul angajărilor fictive printr-o nouă cale de atac. Ce modalitate a mai găsit acum fostul lider al PSD pentru a scăpa de închisoare?

Liviu Dragnea a formulat astăzi, prin avocați, către Instanța Supremă, recurs în casaţie, o altă cale de atac faţă de condamnarea de trei ani şi șase luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Iniţial, fostul lider al formațiunii social-democrate a depus, tot la ICCJ, şi o contestaţie în anulare în acelaşi dosar, potrivit mediafax.ro.

 

Cum ar vrea Liviu Dragnea să scape de închisoare?

Potrivit Instanței Supreme, avocații lui Liviu Dragnea au formulat astăzi, recurs în casație față de decizia de condamnare a acestuia în dosarul angajărilor fictive din Teleorman  în care este incriminat. Săptămâna trecută, Liviu Dragnea a formulat o cerere, o contestaţie în anulare, o cale de extraordinară de atac, la decizia definitivă de condamnare la trei ani şi jumătate primită de acesta în dosarul cu același nume.

Liviu Dragnea se foloseşte de condamnarea sa în dosarul angajărilor fictive şi spune că dacă PSD Teleorman a menţinut angajarea celor două femei, angajare care a dus la pedepsirea sa, înseamnă că şi PSD Teleorman a participat, de fapt, la infracţiunea pentru care el a fost închis. În plus, el adaugă că dacă PSD Teleorman a greşit, înseamnă că ar trebui să fie tras la răspundere întregul partid.

Dragnea susţine că PSD Teleorman a cauzat un prejudiciu Direcţiei pentru Protecţia Copilului pentru că le-a ţinut pe cele două angajate în acte şi că, astfel, PSD Teleorman ar trebui dizolvat.

Totodată, la Congresul la care a fost aleasă Viorica Dăncilă lider al PSD, în locul lui, au participat şi social-democraţi de la Teleorman, ceea ce ar pune sub semnul întrebării validitatea acelui vot, mai susţine Dragnea. Chiar dacă avocații susțin că argumentele fostului om politic nu au un temei real,  se pare că fostul președinte al Camerei Deputaților dorește să arate că încă mai are putere și influență asupra membrilor actuali ai PSD. Conform legii, numai Ministerul Public poate face cerere de dizolvare a unui formațiuni politice, nu o persoană fizică, indiferent de motivele invocate, au explicat mai mulți avocați pentru Digi24.

 

Urmăriți Impact.ro și pe