Ce măsură a luat Liviu Dragnea pentru dizolvarea PSD. Lovitura puternică pe care o pregătește din închisoare

Raluca Juncu 17.10.2019, 17:11
Ce măsură a luat Liviu Dragnea pentru dizolvarea PSD. Lovitura puternică pe care o pregătește din închisoare

Liviu Dragnea cere în mod răspicat Instanței, direct de la Penitenciarul Rahova, dizolvarea imediată a PSD. Ce argumente aduce fostul lider al formațiunii social-democrate?

Fostul lider al PSD s-a lovit deja de refuzul primei instanțe, Tribunalul București, însă a contestat decizia la Curtea de Apel, iar astăzi această instanță trebuie să analizeze solicitarea lui.

Liviu Dragnea solicită și sesizarea Curții de Justiție a UE în procesul în care cere dizolvarea PSD. Fostul lider al Partidului Social Democrat vrea ca procesul privind dizovarea partidului pe care l-a condus să ajungă și la Curtea Europeană de Justiție, iar pentru acest lucru, se folosește chiar de condamnarea pe care a primit-o în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. El cere judecătorilor să anuleze și desemnarea Vioricăi Dăncilă din fruntea PSD, transmite Digi24.

Cerințele unui fost lider, din spatele gratiilor

Liviu Dragnea se foloseşte de condamnarea sa în dosarul angajărilor fictive şi spune că dacă PSD Teleorman a menţinut angajarea celor două femei, angajare care a dus la pedepsirea sa, înseamnă că şi PSD Teleorman a participat, de fapt, la infracţiunea pentru care el a fost închis. În plus, el adaugă că dacă PSD Teleorman a greşit, înseamnă că ar trebui să fie tras la răspundere întregul partid.

Dragnea susţine că PSD Teleorman a cauzat un prejudiciu Direcţiei pentru Protecţia Copilului pentru că le-a ţinut pe cele două angajate în acte şi că, astfel, PSD Teleorman ar trebui dizolvat.

Foto: MagnaNews
Foto: MagnaNews

Totodată, la Congresul la care a fost aleasă Viorica Dăncilă lider al PSD, în locul lui, au participat şi social-democraţi de la Teleorman, ceea ce ar pune sub semnul întrebării validitatea acelui vot, mai susţine Dragnea. Chiar dacă avocații susțin că argumentele fostului om politic nu au un temei real,  se pare că fostul președinte al Camerei Deputaților dorește să arate că încă mai are putere și influență asupra membrilor actuali ai PSD. Conform legii, numai Ministerul Public poate face cerere de dizolvare a unui formațiuni politice, nu o persoană fizică, indiferent de motivele invocate, au explicat mai mulți avocați pentru Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe