Liviu Dragnea, apărat de Gigi Becali. „De ce nu-i dați drumul?”

Cristian Cojocaru 13.03.2021, 15:56
Liviu Dragnea, apărat de Gigi Becali. „De ce nu-i dați drumul?”

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea a fost apărat de către latifundiarul Gigi Becali. Din cauza faptului că patronul FCSB a trecut prin regimul închisorilor din România, acesta a reacționat dur la faptul că Dragnea nu ar fi beneficiat de permisii din închisoare.

Liviu Dragnea este apărat de Gigi Becali

Fostul președinte PSD se află în închisoare pentru a-și ispăși pedeapsa din dosarul angajărilor fictive din cadrul DGASPC Teleorman. Cunoscând regimul care se practică în închisorile românești, omul de afaceri a i-a luat apărarea lui Dragnea, pe motiv că fostul lider politic nu ar fi primit permisii din închisoare.

„De ce nu-i dați drumul lui Dragnea acasă? E stat criminal! Întrebați-l cât a putut să meargă acasă. Dragnea trebuie să vină acasă. Ce pericol e Dragnea? Conform legii, Dragnea trebuie să meargă acasă. La pușcărie trebuie să mergi să te educi, nu să faci pușcărie ca în timpul lui Stalin! Mi-a zis Cristi Borcea că și acum mai are coșmaruri din pușcărie. Eu, abia după un an am avut o zi liberă acasă. Trebuie să ai 30 de zile în regim deschis pe an. Nu uit mizeria asta”, a declarat Becali la Pro X.

Gigi Becali a mai afirmat faptul că în cadrul închisorii, deținuții merg să se educe nu să fie același regim ”ca în timpul lui Stalin”.

”La pușcărie trebuie să mergi să te educi, nu să faci pușcărie ca în timpul lui Stalin! Mi-a zis Cristi Borcea că și acum mai are coșmaruri din pușcărie. Eu, abia după un an am avut o zi liberă acasă. Trebuie să ai 30 de zile în regim deschis pe an. Nu uit mizeria asta”, a spus mai adăugat Gigi Becali.

Deși a primit câștig de cauză, Liviu Dragnea tot nu s-a întors la muncă în cadrul Penitenciarului Rahova
Deși a primit câștig de cauză, Liviu Dragnea tot nu s-a întors la muncă în cadrul Penitenciarului Rahova

I-a fost revocat dreptul la muncă

Liviu Dragnea se află la Penitenciarul Rahova, lucrând la atelierul închisorii în scopul de a i se reduce pedeapsa. În timp ce lucra în atelier, a fost foarte aproape de a rămâne fără unul dintre degete, după ce s-a rănit în timpul manevrelor utilajului cu care lucra. După ce a acordat un interviu fostei sale consiliere, lucrurile s-au schimbat în cazul lui Liviu Dragnea.

Imaginile au fost preluate de către toate televiziunile, fiind și momentul în care conducerea pentienciarului a explicat că nu a aprobat interviul. Acela la fost și motivul care stă la baza revocării dreptului la muncă pentru fostul lider PSD, precum și dreptul la a mai primi pachet timp de câteva luni.

Pe lângă aceste decizii, lui Liviu Dragnea i s-a redus și timpul în afara celulei sale, la o oră pe zi. Pentru că a considerat injuste aceste decizii, fostul președinte al PSD a acționat în instanță penitenciarul, unde a avut câștig de cauză. Deși magistrații i-au dat dreptate, Dragnea tot nu s-a întors la muncă. În nenumărate rânduri, Liviu Dragnea a cerut prin intermediul avocaților eliberarea condiționată, însă a fost respinsă de fiecare dată.

Urmăriți Impact.ro și pe