VIDEO

CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe 1-2. Care a fost reacția lui Dan Petrescu după ce a pierdut finala și de ce a lipsit antrenorul de la festivitatea oficială

Sorin Barbu 09.07.2022, 23:45

CFR Cluj a început cu stângul sezonul din România. Trupa lui Dan Petrescu a pierdut Supercupa României deși a condus cu 1-0 în duelul cu Sepsi. Campionii erau considerați favoriții duelului, mai ales că cei care conduc clubul au investit bani mulți cu speranța că echipa se va califica în grupele Europa League. Pe teren, lucrurile nu au arătat foarte bine, iar trupa din Gruia a suferit mai ales în fața porții.

CFR Cluj a început în forță duelul și a deschis scorul după doar 69 de secunde prin Adrian Păun care a marcat astfel cel mai rapid gol din această competiție. Au urmat ocaziile lui Deac și Dugandzic, dar în finalul reprizei trupa lui Cristiano Bergodi a dat lovitura. După ce Cosmin Matei a ratat o ocazie mare, tot fostul dinamovist a reușit să egaleze, după ce a trimis mingea în plasă deși se aflau lângă el Braun și Deac.

Clujenii au avut inițiativa în partea a doua, dar un fost coleg le-a dat lovitura decisivă. Mario Rondon, un atacant din Venezuela de 36 de ani, a marcat, spectaculos, cu capul, din plonjon, din pasa lui Ștefănescu și a stabilit scorul final. CFR Cluj – Sepsi 1-2. Este al doilea trofeu obținut de echipa din Covasna în mai puțin de două luni, după ce în luna mai a cucerit și Cupa României.

Dan Petrescu a recunoscut că este dezamăgit că echipa lui a pierdut finala. Antrenorul formației CFR Cluj a dezvăluit de ce a lipsit de la festivitatea unde au fost înmânate medaliile și trofeul.

„Înainte de meci am spus că finalele nu se joacă, se câștigă. Noi am jucat mai bine, dar am pierdut. Practic, ne-am bătut singuri. La pauză, trebuia să avem 2 sau 3 la 0. Apoi, meciul se îndrepta spre penalty-uri. Dominam, dar la un corner mingea nu a mai ajuns în careu. Nu știu cum s-a întâmplat acea fază. Și am luat gol.

Toată lumea a vrut, două greșeli au făcut diferența. Nu am văzut faza (n.r.- eliminării lui Roger), dar dacă a fost roșu, sunt supărat, clar. (n.r.- la final) M-am dus în vestiar, am stat puțin la telefon și când am vrut să vin, mi-au spus că s-a terminat. Am pierdut medalia și tot ce era acolo.

Din punct de vedere financiar, meciul următor e vital. Jucătorii vor avea presiune. Va fi un meci extraordinar de greu chiar dacă lumea zice că e ușor”, a declarat Dan Petrescu.

Sursa Foto: Facebook Sepsi

CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe 1-2

MIN 90+5. Final de meci. Sepsi a câștigat Supercupa României.

MIN 90+4. Niczuly trage de timp și încasează cartonașul galben.

MIN 90+1. Roger a primit direct cartonașul roșu, după ce a lovit cu cotul. CFR Cluj joacă finalul de meci în doar 10 jucători.

MIN 86. Dan Petrescu face rapid două schimbări și forțează atacul. Au ieșit Petrila și Bordeianu, au intrat Gîdea și Roger.

MIN 86. GOOOOOOL Sepsi. Mario Rondon este singur în careu și marchează cu capul din plonjon, după o centrare ideală a lui Ștefănescu. Atacantul din Venezuela, de 36 de ani, s-a întors în România în această vară. În Liga 1, ultima oară a jucat la CFR Cluj.

MIN 81. Bergodi mai face o modificare. A ieșit Aganovic și a intrat F. Junior.

MIN 79. Petrila atacă pe partea stângă și trimite în careu, dar Jefte nu ajunge la acest balon.

MIN 75. Schimbare la Sepsi. Intră Mario Rondon în locul lui Alexandru Tudorie.

MIN 71. Muhar s-a accidentat și face semn că nu mai poate rămâne pe teren, Dan Petrescu îl trimite la luptă pe Ovidiu Hoban, un jucător de aproape 40 de ani.

MIN 66. Golofca driblează frumos și este faultat de Bordeianu care primește cartonașul galben.

MIN 62. Și Dan Petrescu face două modificări. Au intrat Jefte și Yeboah, au ieșit Păun și Dugandzic.

MIN 59. Cristiano Bergodi face două schimbări. Au ieșit Bărbuț și Cosmin Matei și au intrat Golofca și Ion Gheorghe.

MIN 58. Ștefănescu trece de Braun și centrează în careu, dar Bălgrădean reține.

MIN 46. A început repriza a doua.

MIN 45+3 Final de repriză, cele două echipe sunt la egalitate.

MIN 45+3 GOOOOL Sepsi. Cosmin Matei a șutat din careu și a reușit să egaleze. Cei din camera VAR au analizat faza și au validat reușita. Fostul dinamovist a reluat mingea în plasă deși lângă el se aflau Braun și Deac.

MIN 45+1 Cosmin Matei șutează puternic la poartă, dar mingea a trecut puțin pe lângă poartă. Ocazie bună pentru Sepsi.

MIN 31. Ocazie Sepsi. Nicolae Păun ajunge cu mingea în preajma careului campioanei, rezistă atacului exercitat de Ciprian Deac și șuteză la poartă, dar mingea trece puțin pe lângă bară.

MIN 30. Ocazie mare CFR Cluj. Ciprian Deac șutează pe centru porții din careu, dar respinge portarul advers.

MIN 28. Andres Dumitrescu greșește și mingea ajunge la Păun care intră în careu, dar nu se înțelege cu Dugandzic și jucătorii ardeleni au posibilitatea unui atac rapid pentru că Dimitrov a îndepărtat balonul.

Sursa Foto: FRF.RO

MIN 25. Petrila îl vede pe bine pe Păun și trimite frumos, dar marcatorul golului nu a reușit să preia în careu. Ar fi rămas singur cu portarul Niczuly.

SURSA FOTO: FRF.RO

MIN 20. Sepsi a încercat în primele 20 de minute să se apropie de poarta adversă, dar Dan Petrescu nu riscă nimic și CFR Cluj se apără foarte bine. Nu au fost ocazii de gol.

MIN 2. GOOOOOL CFR Cluj. Adrian Păun șutează suprinzător din interiorul careului și îl învinge pe portarul Niczuly. Mingea a ajuns la el după un duel câștigat de Dugandzic. Era secunda cu numărul 69 a partidei. Este cel mai rapid gol din istoria acestei competiții.

Sursa Foto: FRF.RO

MIN 1. A început partida de la Arad.

CFR Cluj – Sepsi, echipele de start

CFR Cluj: Bălgrădean – Braun, Graovac, Yuri, Camora – Bordeianu, Muhar – C. Deac, A. Păun, Petrila – Dugandzic
Rezerve: Sava – Brucic, Roger, Yeboah, Jefte, R. Bălan, Hoban, Gîdea, Itu
Antrenor: Dan Petrescu

Sepsi: Niczuly – R. Dimitrov, Bălașa, B. Mitrea, A. Dumitrescu – Bărbuț, Aganovic, N. Păun, C. Matei – M. Ștefănescu, Tudorie
Rezerve: Began – I. Gheorghe, F. Santos, R. Ispas, Damașcan, D. Ciobotariu, Golofca, Rondon
Antrenor: Cristiano Bergodi

Stadion: Francisc Neuman (Arad)
Arbitru: Adrian Cojocaru / Asistenți: Valentin Avram, Ciprian Danșa

Live Score Supercupa României: CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe

CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe este partida care va decide câștigătoarea Supercupa României. Campioana și deținătoarea Cupei României se vor înfrunta la Arad și vor deschide sezonul de fotbal. A fost o vară agitată pentru ambele echipe care au făcut destul de multe transferuri, în speranța unui prestații foarte bune în competițiile interne, dar și în cupele europene. Toate biletele au fost vândute încă din dimineața partidei, iar galeriile celor două competitoare au primit câte șapte sute de tichete.

CFR Cluj a câștigat campionatul în ultimii cinci ani și este marea favorită a duelului. Ardelenii au adus șase jucători în această vară: patru jucători din străinătate și doi din campionatul intern.

Sunt doi jucători sosiți din Danemarca: mijlocașul Hammershoy-Mistrati, transerat de la Randers, și fundașul central croat Kolinger, împrumutat de la Vejle. Apoi, tot un croat și tot stoper, Brucic, ultima dată la Koper (Slovenia). Alături și de cei trei jucători croați se află și mijlocașul Muhar, fost la Lech Poznan (Polonia). Din Liga 1, campioana i-a achiziționat pe atacantul spaniol Jefte, ex-Farul Constanța, dar și pe fundașul lateral Braun, de la FC Botoșani.

„Este un meci cu un trofeu pe masă şi nu mai contează că noi am jucat un meci oficial, iar ei nu. Nu mai contează nici dacă eşti în formă sau nu, contează doar să câştigi trofeul. Nu contează nici cum joci. Degeaba ajungi într-o finală dacă o pierzi, aşa şi acum. Noi nu ne permitem să pierdem Supercupa.

Vrem să câştigăm, dar îi respectăm pe cei de la Sepsi. Au un lot fantastic şi, în opinia mea, e o echipă care nu are cum să piardă play-off-ul în acest sezon. Sunt convins că mâine (n.r. azi) va fi un meci echilibrat şi micile detalii vor stabili învingătoarea. Absenţi îi avem pe George Birligea şi pe Sergiu Buş, ambii accidentaţi”, a declarat Dan Petrescu la conferința de presă.

Și Cristiano Bergodi a adus la Sepsi tot șase jucători, în această pauză. D. Ciobotariu și R. Ispas, vin tocmai de la CFR Cluj, dar și atacantul Mario Rondon, fost ultima oară în prima ligă poloneză, fost jucător al clujenilor și unul dintre favoriții lui Dan Petrescu! Acestora li se adaugă C. Matei (Dinamo), F. Junior (Gaz Metan Mediaș) și I. Gheorghe (Voluntari).

„Ne dorim să câștigăm acest trofeu, am privilegiul de a juca acest meci, care pe care, împotriva unei echipe foarte bune, care a câștigat 5 titluri in ultimii 5 ani. E normal să plecăm cu șansa a doua, pentru că ei, pe hârtie, au un lot valoric și numeric superior.

Și noi ne-am întărit, avem un lot bun și încercăm să facem un meci frumos și sper că și spectaculos, frumos pentru spectatori. Nu știu dacă e presiune pentru noi sau pentru ei. Noi nu avem nimic de pierdut. Noi am scris istorie pentru acest club, e un club tânăr, născut în 2011 și atunci faptul că am câștigat Cupa României e un lucru foarte important.

Acum jucăm această Supercupă fără presiune, vrem să ne distrăm, să jucăm bine, să facem un meci frumos, pentru suporteri. Eu sunt cu această idee, să le placă jocul spectatorilor”, a declarat Cristiano Bergodi la conferința de presă premergătoare meciului.

CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe, primul meci cu VAR dintre două echipe din România

CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe va fi meciul în care va fi implementat Sistemul de asistență video, pe care îl așteaptă de ani buni în fotbalul românesc președinții echipelor care se simt nedreptățiți de deciziile arbitrilor. În camera VAR se vor afla: Istvan Kovacs (arbitru VAR), Mihai Artene (asistent VAR) şi Ovidiu Haţegan (suport VAR).

Meciul va fi condus la centru de Adrian Cojocaru, care va fi ajutat de asistenții Valentin Avram și Ciprian Danșa. Cel de-al patrulea oficial va fi Iulian Dima. Înaintea partidei, jucătorilor și antrenorilor celor două echipe li s-a explicat cum funcționează acest sistem și când intervine.

„Am avut o oră și 10 minute vizionare cu Alexandru Deaconu. A explicat extraordinar, în engleză, pentru că avem mulți fotbaliști străini. O să fie mari probleme. Există faza în care arbitrul decide dacă merge să vadă faza.

Cred că se vor mai liniști lucrurile la ofsaid. Nu ai cum să spui că nu a fost, dacă linia o arată. În schimb, la penalty-uri vor mai fi probleme. Despre henț nu înțeleg nici acum. Asta l-am întrebat, explicați-mi și mie când e henț. Cred că vor fi mai puține probleme, sper să nu ne mai certăm”, a declarat Dan Petrescu la conferința de presă premergătoare meciului cu Sepsi OSK.

Ce este VAR

Sistemul de asistență video (VAR) are ca scop corectarea deciziilor importante luate de către arbitri în mod greșit. Arbitrul de centru are posibilitatea să revadă pe un ecran, la marginea terenului, anumite situații. Vorbim aici de situații de care nu este sigur sau de unele care îi sunt semnalate din camera VAR: goluri, penalty-uri, eliminare, identitatea jucătorilor. Sistemul a fost introdus în regulile jocului în 2018 și a fost folosit chiar din acel an la Cupa Mondială din Rusia.

Procedura VAR cuprinde trei pași:

Producerea incidentului: Producerea incidentului: „Centralul” informează arbitrul VAR sau arbitrul VAR îi recomandă „centralului” analizarea incidentului/deciziei luate inițial;
Vizionarea fazei și recomandarea VAR: Faza este revăzută în camera VAR, iar arbitrul video îl anunță pe „central” ceea ce se vede prin intermediul sistemului de comunicare;
Luarea deciziei: „Centralul” hotărăște fie să revadă și el faza pe monitorul aflat la marginea terenului, fie acceptă informațiile primite din camera VAR și ia decizia corespunzătoare.

Cine transmite la tv CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe

Partida CFR Cluj – Sepsi Sf. Gheorghe se joacă sâmbătă, 9 iulie, de la ora 20:30, pe stadionul „Francisc Neumann” din Arad, în Supercupa României și va fi transmisă în direct de trei posturi de televiziune din România: Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O puteți urmări și în format LIVE TEXT pe site-ul www.impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe