Litoralul pentru toți în luna mai. Banii pe care trebuie să-i plătești pentru o noapte de cazare

Ana Anitoiu 05.05.2021, 21:40
Litoralul pentru toți în luna mai. Banii pe care trebuie să-i plătești pentru o noapte de cazare

Programul ”Litoralul pentru toți” a început în luna mai. Hotelierii s-au pregătit cu prețuri mici ca să atragă vizitatori, în ciuda faptului că pandemia de coronavirus nu s-a încheiat. Un sejur de cinci nopți la mare pornește de la o sumă ce va lua prin surprindere mulți români.

Litoralul pentru toți. Câți bani trebui să plătești pentru o noapte de cazare

Cele mai mici prețuri în cadrul programului ”Litoralul pentru toți” sunt la cele peste zece unități de cazare deschise în sud. Dacă deocamdată opțiunile de cazare nu sunt foarte multe, până în luna iunie acest lucru se va schimba, mulți proprietari făcând pregătiri pentru turiști în această perioadă. Acum, prețul unui sejur de cinci nopți pleacă de la 99 de lei pentru o persoană.

“Prețurile sunt poate mai mici că niciodată. Pe hoteluri o parte din costuri sunt deja fixe, personalul este angajat. Hotelierii prefera să aibă hotelurile pline și în această perioadă”, a spus Aurelian Marin, proprietarul unui hotel de pe litoralul românesc.

Litoralul pentru toti. Cati bani trebuie sa platesti pentru cazare
Imagine de pe litoral

Cât costă cinci nopți de cazare în stațiunea Mamaia

Spre nordul litoralului românesc, prețurile pentru cazare cresc cu 15 sau chiar 20%. Totuși, ofertele sunt tot de extrasezon. Ștefan Necula, directorul unei agenții de turism, a spus că în stațiunea Mamaia, tariful pentru cinci nopți de cazare la un hotel de trei stele cu mic dejun inclus pentru două persoane este de 500 de lei. În plus, se oferă reduceri pentru turiștii care vor să stea pe o perioadă mai îndelungată.

În general, prețurile sunt cel puțin la jumătatea celor din vârf de sezon. Hotelierii au anunțat că au menținut tarifele stabilite după izbucnirea pandemiei de coronavirus. În plus, ofertele din acest an vor dura mai mult, deoarece anul școlar se termină mai târziu.

Oferte pentru cei care vor să lucreze de pe plajă

Hotelierii s-au gândit să îi atragă și pe cei care după izbucnirea pandemiei de coronavirus au început să lucreze de acasă. Aceștia trebuie să țină cont, însă, de ocuparea a doar 70 de procente din totalul camerelor. Un avantaj pentru turism este faptul că au fost deschise la interior localurile din stațiuni, chiar dacă doar la 30 sau 50% din capacitate.

“Cu toții am făcut oferte speciale. Pentru primele două săptămâni din iunie avem 120 lei pe cameră. Cei care nu sunt dependenți direct de programul copiilor, de școala copiilor și care lucrează în continuare online, aleg să vină aici, în primul rând pentru că în iunie pot oricând să fure soare și plajă. Mulți au zis că abia așteptă să poată să vină să lucreze de pe terasă sau de pe plajă. Așa că pentru ei clar este o soluție”, a spus Anca Nedea, directorul unui hotel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI