Cât a costat o rezervare într-un club de fițe din Mamaia, de Paște. Mulți români muncesc luni întregi pentru acești bani

Cristian Cojocaru 01.05.2021, 21:58
Cât a costat o rezervare într-un club de fițe din Mamaia, de Paște. Mulți români muncesc luni întregi pentru acești bani

Faptul că litoralul românesc devine unul dintre cele mai scumpe locuri din Europa în timpul sezonului estival, nu mai este o noutate. Astfel, o rezervare a unui club de fițe din Mamaia costă cât venitul pe câteva luni a unora dintre români.

La cât ajunge o rezervare a unui club de fițe din Mamaia

Mamaia este una dintre cele mai scumpe stațiuni din Europa și nu numai, având în vedere că în sezonul estival, prețurile practicate aici le depășesc inclusiv pe cele din Miami. Din cauza pandemiei de coronavirus, cluburile de aici nu pot funcționa în timpul nopții, astfel că proprietarii s-au gândit la o metodă alternativă de a face bani, și anume de a organiza petreceri în timpul zilei.

Așadar, terasele nu au dus lipsă de clienți astăzi, asta în ciuda faptului că pentru rezervarea unei mese de șase persoane, oamenii puși pe distracție au plătit chiar și 5.000 de euro. Mare le-a fost mirarea turiștilor care au ajuns în Mamaia și au putut observa că nu pot găsi nici o masă liberă. Parcările din stațiune au fost de asemenea pline, de mașini luxoase, din ele coborând tinerii care abia așteptau să ajungă la petreceri dar și domnișoarele care atrăgeau atenția cu ajutorul diversității ținutelor acestora.

Dintre turiști, o tânără a afirmat că cei prezenți nu au voie să danseze, precum și faptul că nu au voie mai mult de 6 persoane la o masă. După distracția mult așteptată de la malul mării, aceștia sunt pregătiți pentru a merge la slujba de Înviere, desigur, dotați cu tot echipamentul necesar de protecție printre care și masca de protecție dar și dezinfectant.

Terasele din Mamaia isi asteptau cu bratele deschise turistii
Terasele din Mamaia isi asteptau cu bratele deschise turistii

Hotelierii i-au așteptat cu brațele deschise pe turiști

Aproximativ 100 de hoteluri i-au așteptat pe turiști în vacanța de Paște. Hotelierii vor trebui să respecte cu strictețe regulile impuse de către autorități și totodată, să funcționeze la o capacitate de 70% din numărul total de locuri de cazare. Servirea la mese de asemenea va trebui să fie făcută în conformitate cu aceste reguli, astfel că dezinfectarea spațiilor și purtarea măștilor sunt obligatorii.

„În această perioadă, atât hotelierii, cât şi proprietarii de terase şi magazine de pe litoral lucrează intens şi se pregătesc de deschidere: spaţiile verzi sunt amenajate, se fac lucrări de cosmetizare, curăţenie şi igienizare. E un entuziasm general şi toată lumea aşteaptă cu bucurie şi nerăbdare primii turişti din sezon cu atât mai mult cu cât anul trecut litoralul a fost închis pe perioada sărbătorilor de Paşte şi 1 Mai”, afirma în urmă cu o săptămână,  Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Comparativ cu anul trecut, în acest an măsura limitării cazărilor a fost deja institutită. Hotelierii vor trebui de asemenea să pregătească terasele cu încălzitoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI