Lipsa căldurii bagă elevii în online. Orașul în care sunt afectate spitale, școli și instituții publice

Ana Anitoiu 08.02.2022, 11:22
Lipsa căldurii bagă elevii în online. Orașul în care sunt afectate spitale, școli și instituții publice

Lipsa căldurii face ca unii dintre elevii din România să treacă în sistem online. Câteva școli, dar și spitale și instituții publice au rămas, marți, între orele 08:00 și 18:00, fără apă caldă și încălzire. Au fost începute lucrări de intervenție la rețeaua primară de termoficare pentru a remedia o avarie.

Zonele din oraș lăsate fără căldură și apă caldă

Este vorba despre Ploiești. Zonele din oraș lăsate fără agent termic pentru perioada de timp menționată sunt: blocurile arondate punctelor termice 1, 2, 3, 5 Mihai Bravu; 5, 7, 13, 16, 18 Democrației; 12 Centru; precum și Căminul Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, Maternitatea Ploiești, S.G.U – Sere, Stadion „Ilie Oană”, Policlinica de Pediatrie, Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești, Teatrul de Păpuși, APIA, ITM, Conpet, Muzeul de Artă, ANAF.

Lista este completată de: Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești, perimetrul străzilor: Petrochimiștilor, Metalurgiștilor, Chimiei, Mihai Bravu, Sabinelor, Cornățel, Crângași, Fântânele, Grădinari, Teodor Aman, Ștefan cel Mare, Democrației, Ciprian Porumbescu, Levănțica și Bulevardul Independenței.

Lipsa caldurii baga elevii in online
Caldura, intrerupta in oras

Alți elevi, nevoiți să facă școală online din cauza lipsei apei potabile

Nu este prima dată în această lună când unii dintre elevii din România au fost nevoiți să treacă la cursuri online din cauza lipsei condițiilor normale din școală. În municipiul Bacău, mai multe școli și grădinițe au fost închise pentru câteva zile, din cauza lipsei apei potabile.

Criza apei a început luni seara, când a avut loc o avarie la magistrala de aducţiune de la Valea Uzului. Din această cauză, mai mulți elevi și cadre didactice au trecut în sistem online. A durat mai mult decât a fost anunțat inițial pentru ca problema să fie remediată. Primarul orașului, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, a declarat că sunt necesare demisii urgente în cadrul Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB).

„CRAB a ratat soluţia tehnică pentru remedierea avariei, a decis să oprească umplerea ţevii şi continuă să improvizeze. Am fost informat de directorul CRAB, Nina Chiper, că va reumple aducţiunea începând de vineri dimineaţă şi abia sâmbătă am putea avea apă cu debit normal la robinete. (…)

Cred că se impun demisii de onoare urgente. Noi vom folosi toate pârghiile legale pentru a ne asigura că în aceste companii lucrează profesionişti veritabili şi nu oameni care au ajuns aici doar pentru că au fost susţinuţi politic de un partid sau altul”, a declarat primarul municipiului Bacău săptămâna trecută.

De cealaltă parte, Compania Regională de Apă Bacău a transmis că a fost necesară întârzierea soluționării problemei a fost necesară. Concret, după începerea procedurii de umplere a conductei de aducțiune, expertul tehnic a observat că se impune suplimentarea măsurilor de stabilizare a conductei în zona schimbării de direcție, prin realizarea unui masiv de ancoraj. Acesta este motivul pentru care s-a amânat umplerea aducțiunii.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...