Lionel Messi a câștigat „Balonul de tinichea”. Starul argentinian, record negativ în Champions League

Sorin Barbu 16.02.2022, 11:01
Lionel Messi a câștigat „Balonul de tinichea”. Starul argentinian, record negativ în Champions League

Lionel Messi pare să-și aducă tot mai rar aminte să joace fotbal de când a venit la Paris Saint Germain. A dovedit-o și în ultimul duel, cu Real Madrid, în Champions League, unde a jucat slab și a irosit și o lovitură de la 11 metri. Argentinianul are cinci penalty-uri ratate în cea mai importantă competiție europeană în care se înfruntă echipe de club.

Leo Messi, record nedorit în Champions League

Paris Saint Germain a jucat mai bine, dar s-a impus foarte greu în duelul cu Real Madrid, din prima manșă a optimilor de finală din UEFA Champions League. Singurul gol al partidei a fost înscris în prelungirile partidei de Kylian Mbappe, care a trimis mingea în plasă după o acțiune senzațională.

Dincolo de acest succes dramatic, jurnaliștii au remarcat prestația anemică a lui Lionel Messi. Argentinianul s-a remarcat doar prin câteva șuturi slabe de la distanță, dar a încercat și câteva „pase deștepte” pentru francezul Mbappe. În rest, mai nimic. Ba a și ratat în minutul 62 o lovitură de la 11 metri obținută de Mbappe. Starul sud-american a șutat slab, iar portarul Thibaut Courtois a respins fără prea mari probleme.

După ce a câștigat de șapte ori „Balonul de Aur”, Messi a atins și un record negativ. A ajuns la al cincilea penalty ratat în Champions League și l-a egalat pe Thierry Henry. Atacantul argentinian a devenit jucătorul cu cele mai multe lovituri de la 11 metri irosite în Champions League începând cu sezonul 2003-2004, atunci când s-a început să se facă o astfel de statistică.

„Am fost la un El Clasico şi l-am văzut pe pe Juande Ramos, care era la Real Madrid, încercând să-l blocheze pe Messi cu trei jucători. În minutul 14 aveau trei galbene.

Barcelona era un mare puzzle, în care Messi era o piesă foarte mare, restul erau… după ce se lăsaseră monştrii sacri Iniesta, Xavi, el era piesa aia mare”, a declarat MM Stoica, pentru Telekom Sport, încercând să explice dezastrul din jocul atacantului de la PSG.

A fost primul penalty ratat de Messi cu Real Madrid, din şapte încercări, informează specialiştii de la Opta.

În cea de-a doua partidă a zilei, Manchester City s-a impus cu 5-0 pe terenul lui Sporting Lisabona.

Urmăriți Impact.ro și pe