CFR Cluj se umple de bani după un singur meci. Ce sumă a câștigat echipa lui Dan Petrescu

Marian Cărăvan 01.10.2020, 20:28
CFR Cluj se umple de bani după un singur meci. Ce sumă a câștigat echipa lui Dan Petrescu

CFR Cluj s-a calificat pentru al doilea sezon consecutiv în grupele Europa League. Victoria în fața echipei finlandeze KuPS, scor 3-1, a adus și o sumă importantă în contul clubului ardelean.

CFR Cluj, în grupele Europa League

CFR Cluj nu a avut prea mare succes în preliminariile Ligii Campionilor, dar a prins până la urmă grupele Europa League, pentru al doilea sezon consecutiv. Echipa ardeleană a disputat meciul decisiv în Gruia, joi seara, în compania formației finlandeze KuPS. Practic, s-au duelat campioanele României și Finlandei, iar câștig de cauză a avut formația pregătită de Dan Petrescu. Cu 3-1 s-a impus CFR Cluj, prin golurile marcate de Rondon (min. 5 și 57) și Debeljuh (min. 42).

Astfel, CFR Cluj ajunge pentru al doilea sezon consecutiv în grupele Europa League. În sezonul trecut, CFR Cluj a ieșit dintr-o grupă cu Celtic, Lazio și Rennes și a ajuns în 16-imile de finală, unde a dat peste FC Sevilla. Deși spaniolii s-au calificat mai departe, cucerind ulterior și trofeul, aceștia nu au reușit să învingă echipa lui Dan Petrescu. A fost 1-1 în Gruia și 0-0 la Sevilla.

cfr cluj bani in europa league

CFR Cluj se umple de bani după un singur meci. Ce sumă a câștigat echipa lui Dan Petrescu

Câți bani câștigă CFR Cluj pentru calificarea în grupele Europa League

Până la calificarea în grupele Europa League, CFR Cluj a strâns deja sume importante pentru o echipă din România.

După cele două tururi în preliminariile Ligii Campionilor (cu Floriana și Dinamo Zagreb) și unul în Europa League, contra celor de la Djurgardens, echipa antrenată de Dan Petrescu și-a asigurat 1.200.000 de euro. Echipa ardeleană a primit 660.000 de euro pentru cele două meciuri din preliminariile Ligii Campionilor, plus 260.000 de euro, sumă oferită echipelor campioane care au fost eliminate în preliminarii.

Pentru calificarea în play-off-ul Europa League, unde CFR a întâlnit-o pe KuPS, ardelenii au primit 280.000 de euro, dar sumele cu adevărat importante vin abia acum.

Victoria din această seară a completat bugetul campioanei României cu încă 2.920.000 de euro, sumă acordată de UEFA pentru calificarea în grupele celei de-a doua competiții intercluburi europene. Per total, CFR a strâns în campania europeană 4.120.000 de euro.

Dar, CFR Cluj nu se va opri aici. În faza grupelor, o victorie este premiată cu 570.000 de euro, iar un egal aduce 190.00 de euro.

CFR Cluj ar mai putea obține 500.000 de euro în cazul unei eventuale calificări în 16-imile de finală, iar dacă această calificare s-ar obține de pe primul loc, ar mai aduce un bonus consistent, de un milion de euro. Înainte de startul grupelor, CFR va mai încasa o sumă în funcţie de locul ocupat în clasamentul coeficienţilor UEFA.

 

Urmăriți Impact.ro și pe