Lidl retrage de la vânzare un produs cu Salmonella: clienții sunt sfătuiți să-l returneze dacă l-au cumpărat deja

vali 05.07.2019, 11:41
Lidl retrage de la vânzare un produs cu Salmonella: clienții sunt sfătuiți să-l returneze dacă l-au cumpărat deja

Supermarketul Lidl a anunțat că retrage de la vânzare un produs în care a fost detectată bacteria Salmonella. Reprezentanții magazinului susțin că cine a cumpărat deja acest produs nu trebuie să-l consume și să-l returneze de urgență.

Lidl a anunțat că a retras de la vânzare un produs infectat cu Salmonella. E vorba de un ciolan presat, de la Cămara Noastră, cantiate de 100 de grame, cu termen de expirare 22, 23, 27 și 28 iulie 2019.

„SC GOODIES MEAT PRODUCTION S.R.L recheamă preventiv produsul Cămară Noastră Ciolan Presat, 100g cu termenele de valabilitate: 22.07.2019, 23.07.2019, 27.07.2019, 28.07.2019, vândut de către Lidl România – arată reprezentanții magazinului.

Salmonella, depistată la un produs comercializat de Lidl

Reprezentanții Lidl susțin că, în urmă unei analize efectuate de producător, a fost detectată Salmonella spp (/25g) . Salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Salmoneloza) . Clienții care au cumpărat acest produs, cu termenele de valabilitate menționate mai sus, sunt rugați să țînă cont de retragere și să nu îl consume”, se arată într-un comunicat remis de Lidl.

Reprezentanții Lidl au precizat că produsul a fost de la vânzare din magazine. Clienții care l-au cumpărat deja îl pot returna în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Alte produse vândute de Lidl România, inclusiv alte produse din gama „Cămară Noastră”, nu sunt afectate de această rechemare.

Potrivit medicilor, Salmoneloza este infecția cu bacterii din specia Salmonella. Există peste 2500 serotipuri de Salmonella.

Bacteria trăiește în tractul intestinal al animalelor infectate și la om și poate contamina o varietate de alimente, cum ar fi carne, ouă, lapte, fructe de mare, legume, fructe.
Simptomele infecției cu Salmonella sunt, de obicei, gastro-intestinale : diaree (uneori cu sânge), febra, greață, vomă, crampe abdominale.

Aceste simptome pot fi severe, în special la copiii mici, persoanele în vârstă și persoanele cu sistemul imunitar slăbit (cum ar fi cele cu HIV / SIDA, cancer, diabet, boli de rinichi). Simptomele pot să apară după 6 – 72 ore de la infectarea cu bacteria Salmonella (perioada de incubație) și durează în general până la o săptămână.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe