Lidl începe să vândă accesorii pentru șoferi. Unul chiar te scapă de amenzi

Stan Filon, Mihai Ianoși 26.06.2021, 15:01
Lidl începe să vândă accesorii pentru șoferi. Unul chiar te scapă de amenzi

Lidl începe să vândă accesorii pentru șoferi, iar oferta care va intra în vigoare de la data de 1 iulie îi poate scăpa pe aceștia de multe neplăceri. În primul rând, șoferii vor putea scăpa ușor de o amendă sigură pe care polițiștii de la Rutieră o aplică în fiecare zi.

Lidl începe să vândă accesorii pentru șoferi

Lidl își îmbunătățește oferta, începând din luna iulie, cu două accesorii auto utile. Cumpărătorii vor putea achiziționa din magazinle Lidl un kit hands-free Bluetooth pentru mașină. Dispozitivul se montează foarte ușor de  parasolarul automobilului și are o autonomie, pentru convorbiri, de până la 10 ore.

Kit-ul, marca SilverCrest, are două butoane mari pentru volum, unul pentru preluarea/încetarea apelurilor și un difuzor, iar prețul la care va fi vândut va fi de 70 de lei. În plus, produsul va beneficia de o garanție extinsă de până la 3 ani de zile. Șoferii vor fi foarte mulțumiți de acest gadget, deoarece vor scăpa așa de amenzi usturătoare aplicate de oamenii lgii. În plus, vor fi mai în siguranță, deoarece in studiu realizat în urmă cu câțiva ani arăta o situaţie alarmantă: la momentul respectiv, 71% dintre români recunoşteau că vorbesc ocazional la telefon sau scriu mesaje în timp ce se află la volan. Codul rutier le interzice șoferilor să folosească telefonul mobil atunci când conduc un vehicul aflat în deplasare.

Lidl incepe sa vanda accesorii pentru soferi
Lidl incepe sa vanda accesorii pentru soferi

Încărcător auto cu încărcare rapidă

Potrivit Poliției Rutiere, ”în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”. Dacă sunt prinși de polițiști vorbind la telefon, șoferii pot primi o amendă contravențională de 4-5 puncte (580 sau 725 de lei). Foarte multe accidente rutiere au fost provocate de șoferi care vorbeau la telefon sau care trimiteau mesaje în timp ce se aflau la volan.

Tot la rafturile Lidl vom regăsi, începând cu data de 1 iulie, și un încărcător SilverCrest care oferă încărcare rapidă. Dispozitivul va veni cu cablu spiralat și cu două adaptoare, pentru mufe USB-C și mini-USB. Cablul va avea, întins, o lugime de 1,1 metri, așadar poate fi folosit chiar și de către pasagerii din spatele autoturismului. Încărcătorul va fi vândut la prețul de 20 de lei.