Liderul care își dorește să îi ia locul lui Vladimir Putin. A anunțat că vrea să treacă în fruntea Rusiei

Badea Violeta, Andrei Dumitrescu 30.03.2023, 07:54
Liderul care își dorește să îi ia locul lui Vladimir Putin. A anunțat că vrea să treacă în fruntea Rusiei

Vladimir Putin ocupă funcția de președinte al Rusiei de mai bine de două decenii. Acum, însă, presa internațională aruncă bomba și susține că o persoană extrem de cunoscută intenționează să-i ia locul. Despre cine este vorba, vei afla din rândurile următoare.

Bomba zilei pe scena politică din Rusia. Cine ar putea să îi ia locul lui Vladimir Putin?

În luna decembrie a anului 1999, Vladimir Putin a devenit președinte interimar al Rusiei, odată ce Boris Elțîn a demisionat. De atunci, acesta se află la conducerea țării sale natale și pare de neclintit din fruntea Kremlinului.

Se pare, însă, că, după multă vreme, poziția sa este în pericol. Magnatul Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Grupului Wagner, încearcă să se prezinte în presa din Rusia ca un viitor candidat la postul de președinte al acestei țări, susțin analiștii Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Recent, aceștia au observat că agenția de presă a sa a publicat un interviu pe care l-a acordat pe data de 14 martie jurnaliştilor ruși de la Russia Today, RIA Novosti și Agenția Federală de Știri.

„Acest interviu este remarcabil pentru formatul său unic – în timpul interviului, Prigojin a părut să imite modul în care președintele rus Vladimir Putin își aranjează întâlnirile publice, fie pentru a-și bate joc de Putin, fie pentru a sugera subtil că Prigojin ar putea deveni președintele Rusiei.

Punerea în scenă a interviului îl plasează pe Prigojin în cadrul camerei la o masă vizavi de publicul său, în același mod în care obișnuiește să apară Putin“, se precizează în raportul ISW.

Citește și Țara în care vrea să se refugieze Vladimir Putin. S-a pregătit pentru situația în care va fi răsturnat de la putere!

Evgheni Prigojin
Evgheni Prigojin

Ce strategie ar avea Evgheni Prigojin?

De asemenea, analiștii au remarcat și stilul de prezentare neobișnuit al liderului Wagner. Până acum, acesta nu a mai folosit un astfel de format steril, susțin specialiștii.

De regulă, Evgheni Prigojin preferă cadre largi pe front sau videoclipuri dinamice, dar bine puse la punct, în care să pară o persoană sinceră și reală.

„Prigojin ar putea încerca să parodieze stilul cinematografic al lui Putin ca parte a unei campanii mai ample de trolling pentru a ataca Kremlinul sau să facă paralele tacite între el și biroul președintelui rus”, se mai arată în raport.

Liderul mercenarilor Wagner a dat de înțeles anterior că l-ar putea înlocui într-o zi pe Vladimir Putin. Pe 11 martie, acesta a mai spus, într-un mod sarcastic, că va candida la președinția Ucrainei, subliniază ISW.

Tot acest comportament al său ar putea demonstra că ar avea gânduri serioase de a se implica mult mai mult în politica din Rusia, notează ISW.

Citește și O nouă armată pentru Vladimir Putin. Liderul din Crimeea a creat un grup de mercenari după modelul Wagner!

 

Compozitie foto: Carmen Iozan

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...