O nouă armată pentru Vladimir Putin. Liderul din Crimeea a creat un grup de mercenari după modelul Wagner

Badea Violeta 28.03.2023, 10:40
O nouă armată pentru Vladimir Putin. Liderul din Crimeea a creat un grup de mercenari după modelul Wagner

Serghei Axionov, șeful instalat de Vladimir Putin în Crimeea, a creat, de curând, un grup de mercenari inspirat după modelul Wagner. Acesta a recrutat un fost comandant care a cooperat cu Wagner în Africa pentru a conduce noua armată a liderului de la Kremlin. Iată ce denumire a primit aceasta!

Un nou grup de mercenari a apărut în Crimeea

Serghei Axionov, liderul din Crimeea, l-a recrutat pe Evgheni Prigojin, un fost comandant Wagner, pentru a conduce o nouă unitate de luptători mercenari numită Convoi, care activează deja în partea de sud a Ucrainei, notează presa internațională.

Totodată, jurnaliștii susțin că grupul de mercenari ar fi compus din nu mai puțin de 300 de oameni. Unul dintre luptători chiar a apărut la postul de televiziune Russia-24 și a oferit câteva detalii despre noua armată a lui Vladimir Putin.

„Aceasta este compania militară privată a lui Aksyonov, dar întregul grup este alcătuit din foști angajați ai Wagner”, a declarat acesta pentru canalul Russia-24.

În materialul difuzat la televizor, mercenarii din noua unitate se antrenau într-o pădure. Aceștia au putu fi văzuți săpând tranșee și învățând cum să pună mine.

Grupul Convoi are și un canal de Telegram. Acesta a fost înființat în luna noiembrie a anului trecut și arată foarte multe fotografii și icoane ortodoxe rusești. Totodată, ucrainenii sunt prezentați ca fiind „sataniști”.

Citește și Cum justifică Vladimir Putin o mutare a armelor nucleare în Belarus. Dă exemplul SUA!

Noi luptatori pentru Rusia
Noi luptatori pentru Rusia

Ce avantaje au grupurile de mercenari?

În urmă cu ceva timp, un fost consilier al președintelui Rusiei a spus clar ce avantaje au grupurile de mercenari în fața armatei regulate: „Nu există nicio birocrație, iar timpul necesar informației să ajungă de la centru la unitățile de luptători este mult mai scurt decât în cazul armatei regulate.”

În afară de Wagner și Convoi, Rusia mai are și alte companii de mercenari care luptă în Ucraina. Este vorba despre Patriot și Redut. Ambele cooperează cu autoritățile ruse și sunt acuzate de comiterea de crime de război.

Citește și NATO îi dă replica lui Vladimir Putin după amenințarea nucleară lansată de Kremlin. „Rusia și-a încălcat în mod constant angajamentele”!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...