Lichidul din bucătărie care te scapă de buruieni. În câteva zile, totul se va schimba în grădina ta

Iancu Andreea 20.05.2022, 16:05
Lichidul din bucătărie care te scapă de buruieni. În câteva zile, totul se va schimba în grădina ta

Pasionații de grădinărit se confruntă cu o problemă majoră atunci când au grijă de plantele lor, iar aceea este dificultatea de a controla creșterea buruienilor. Acestea acaparează adesea solul, sufocând florile și plantele din grădină. Totuși, pentru a nu apela la ierbicide plin de substanțe toxice care pot afecta, de exemplu, dezvoltarea legumelor, poți încerca lichidul din bucătărie, un ingredient simplu care te scapă de buruieni. Vei observa o schimbare notabilă în doar câteva zile.

Care este lichidul care te scapă de buruieni. Îl vei folosi de acum încolo în grădină

Orice pasionat de grădinărit va descoperi că plantele sale vor fi acaparate de buruieni, care obișnuiesc să crească necontrolat, în ciuda eforturilor de a le elimina din curte. Chiar dacă le smulgi din pământ, ele vor continua să apară, astfel că mulți apelează la ierbicide. Pentru a nu te trezi că după prima ploaie acestea vor da iama în grădina ta, poți apela la un truc simplu, cu un ingredient ce se regăsește în orice bucătărie.

Poți să te bucuri de o grădină curată, ferită de buruieni, chiar și fără să faci eforturi supraomenești să o cureți de plantele nedorite. De asemenea, nu este nevoie să apelezi la substanțe toxice, ci ai nevoie de ingrediente ieftine pe care să le utilizezi pentru a elimina buruienile. Lichidul pe care îl regăsești în bucătăria ta și care te va ajuta este oțetul. Tot ceea ce trebuie să faci este să torni oțet într-o sticlă cu pompiță și să pulverizezi amestecul pe buruieni. Folosește acest truc doar pentru locurile în care nu există flori sau gazon, pentru că lor le este, de asemenea, dăunător.

Lichidul din bucătărie care te scapă de buruieni
Sfaturi utile pentru a elimina buruienile din curte

Trucuri utile pentru a elimina buruienile din grădină

Un alt ingredient folositor pentru a scăpa de plantele nedorite din curte este bicarbonatul. Acesta poate fi presărat direct la baza buruienilor. Totuși, mare atenție ca florile să nu fie atinse de acesta pentru că vei descoperi că se usucă imediat.

Pe de altă parte, o metodă pe care poți să o încerci împotriva buruienilor este sarea. Vei descoperi ce efecte miraculoase are. Realizează un ierbicid de casă dintr-un amestec simplu. Ai nevoie de o cană de sare și două căni de apă fierbinte, conținutul obținut urmând să fie turnat pe buruieni și în locurile unde vei dori ca acestea să dispară. Poți să torni amestecul direct pe buruiană, astfel încât să nu afectezi restul plantelor. Alege metoda care îți place cel mai mult, iar în câteva zile vei observa că buruienile dispar.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...