Libertatea lui Liviu Dragnea, judecată la Tribunalul Giurgiu. Fostul lider PSD a fost amenințat cu violul: “Da, am făcut plângere”

Iancu Andreea 15.07.2021, 11:38
Libertatea lui Liviu Dragnea, judecată la Tribunalul Giurgiu. Fostul lider PSD a fost amenințat cu violul: “Da, am făcut plângere”

Liviu Dragnea, fostul lider PSD, se află încarcerat la Penitenciarul Rahova, acolo unde execută o pedeapsă de 3 ani și 6 luni, în urma dosarului angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Pentru că a depus o cerere de eliberare condiționată, libertatea lui Liviu Dragnea este judecată astăzi la Tribunalul Giurgiu. Pe de altă parte, fostul lider PSD a adus acuzații grave, susținând că a făcut plângere după ce a fost amenințat cu violul.

Libertatea lui Liviu Dragnea, judecată la Tribunalul Giurgiu. Fostul lider PSD cere eliberarea condiționată

În cursul zilei de astăzi este judecată libertatea lui Liviu Dragnea de către magistrații de la Tribunalul Giurgiu. Fostul lider PSD a depus o cerere de eliberare condiționată, după ce acesta a ajuns să execute o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare, după dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Pe de altă parte, Dragnea solicitase și strămutarea procesului de la Tribunalul București, care a fost acceptată de către Curtea de Apel București.

Deocamdată, Tribunalul Giurgiu a rămas să se pronunțe în cazul cererii depuse de către Dragnea. Fostul politician a încercat să întoarcă lucrurile în favoarea sa și a declarat că ar trebui ținut cont de comportamentul bun pe care l-a avut pe parcursul zilelor petrecute în închisoare, unde a petrecut până în prezent fracţia necesară de 2/3 din pedeapsă. Cu toate acestea, cererea de eliberare condiționată formulată și pe 27 aprilie a fost respinsă de către Judecătoria Sectorului 5. Liviu Dragnea a făcut contestație, însă aceasta a fost respinsă de Tribunalul Bucureşti pe 27 mai.

Cu decență și demnitate am dus pedeapsa. Am ieșit la muncă în fiecare zi care mi s-a permis. Am participat la toate cursurile la care mi s-a permis, n-am lipsit nicio zi. Am primit recompense în fiecare lună în care am fost la muncă, inclusiv în ultima lună, luna iunie. Nu vreau să vă mai țin, domnule președinte, au vorbit avocații. Vă rog să judecați conform legii, obiectivității legii și să admiteți cererea, a declarat Liviu Dragnea joi, în fața instanței.

Libertatea lui Liviu Dragnea, judecată la Tribunalul Giurgiu
Fostul lider PSD ispășește o pedeapsă cu închisoarea la Penitenciarul Rahova

Liviu Dragnea, amenințat cu violul, în închisoare. “Da, am făcut plângere”

În timp audierilor din sala de judecată, care se desfășoară în cadrul procesului lui Liviu Dragnea, fostul lider PSD a făcut o declarație uluitoare. Acesta a afirmat că a fost amenințat cu violul în închisoare, motiv pentru care a decis să facă și o plângere în acest sens. Aflându-se în fața magistraților, Dragnea ar fi spus: “Da, am făcut plângere, am fost amenințat cu violul.” potrivit antena3.ro.

Pe de altă parte, avocata lui Dragnea nu a dorit însă să comenteze această situație, de vreme ce nu este o chestiune publică. Flavia Teodosiu a făcut totuși unele precizări cu privire la cererea de eliberare condiționată pe care a depus-o clientul său.

Judecătorii au rămas în pronunțare. Ne-am judecat cu privire la contestația pe care am formulat-o cu privire la liberarea condiționată a domnului Dragnea. Sperăm ca acest complet să admită toate apărările noastre, în sensul în care dânsul îndeplinește toate condițiile spre a fi eliberat condiționat și să elimine eventual un Subiectivism. Noi am apreciat și apreciem în continuare că dânsul, îndeplinind toate condițiile legale pe care le cere atât Codul Penal cât și Codul de Procedură Penală, poate fi admisă fără nicio problemă această eliberare condiționată, potrivit sursei citate.