Liberalul Laurențiu Blaga a fost numit de premierul Ciolacu președinte director general al ANCPI

Dumitru Puha 17.11.2023, 09:47
Liberalul Laurențiu Blaga a fost numit de premierul Ciolacu președinte director general al ANCPI
  • Pe 15 noiembrie a fost publicată în Monitorul Oficial decizia de numire a albaiulianului Laurențiu Blaga în fruntea conducerii Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).
  • Blaga, membru PNL, mai fost director general al Agenției, în perioada 2020-2021.
  • ANCPI este condusă de un președinte director general, conform denumirii poziției de șef al instituției.

Decizia de numire a lui Laurențiu Blaga a fost semnată de premierul Marcel Ciolacu, după care a fost publicată în Monitorul Oficial. Președintele PSD a fost nevoit să numească un liberal pentru că în acordul de colaborare PSD-PNL, Agenția de Cadastru revenea PNL.

De altfel, Blaga și-a anunțat numirea în fruntea pe ANCPI printr-o postare pe pagina personală de Facebook.

„Începând de astăzi am revenit la conducerea Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Îmi încep noul mandat decis să continui proiectele aflate în desfășurare. Am soluții pentru ca acestea să se deruleze corect și eficient. De asemenea, am în vedere noi planuri care să crească nivelul serviciilor oferite de instituție”, a scris acesta.

Planurile președintelui ANCPI

Blaga și-a anunțat și planurile de viitor. „Urmează o perioadă cu o creștere semnificativă a volumului de muncă. Știu că am alături o echipă de profesioniști a căror experiență și determinare își va spune cuvântul în rezultatele pe care le vom obține. Vreau să-i asigur și pe partenerii noștri că vom păstra un dialog constant și sincer. Este singura cale pentru îndeplinirea obiectivelor comune”, a anunțat, miercuri, Laurențiu Blaga.

Este a doua sa experiență a acestuia în fruntea ANCPI. Prima dată a fost acum trei ani.

În ianuarie 2020, Laurențiu Alexandru Blaga a fost numit de Ludovic Orban în funcția de director general al Agenției Naționale de Cadastru.

A rămas în funcție până în aprilie 2021, când a fost numit consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului de atunci, Florin Cîțu.

Scurt portret

Este absolvent al Colegiului Național ”HCC” din Alba Iulia, al Universității Politehnice Timișoara și al unui master în inginerie geodezică la Universitatea din Alba Iulia.

Laurențiu Blaga are 43 de ani și este membru PNL.

Urmăriți Impact.ro și pe