Lewis Hamilton nu renunță la titlul mondial. Strategia complicată pusă la punct de Mercedes

Andrei Cezar, Mihai Roșoiu 15.12.2021, 16:57
Lewis Hamilton nu renunță la titlul mondial. Strategia complicată pusă la punct de Mercedes

Lewis Hamilton nu renunță la titlul mondial. După ce a pierdut dramatic ultima cursă din acest sezon de Formula 1 în fața lui Max Verstappen, pilotul britanic împreună cu echipa sa de la Mercedes, au elaborat o nouă strategie complicată prin care vor să demonstreze că victoria lui Verstappen nu este una „curată”.

Lewis Hamilton vrea titlul mondial cu orice preț. Strategia complicată pusă la punct de Mercedes

Înaintea ultimului tur al circuitului de la Abu Dhabi, Hamilton avea un avans considerabil față de rivalul său. Doar că în urma accidentului pilotului de la Williams, Nicholas Latifi, și a intervenției safety car-ului, Max Verstappen s-a apropiat destul de mult de pilotul britanic.

Acest lucru s-a suprapus și cu strategia celor de la Mercedes care i-au spus lui Hamilton să „tragă tare” în prima parte a cursei și să nu intre la boxe. În ultimele tururi însă, cauciurile de pe monopostul lui Hamilton erau exrem de tocite, fapt ce i-a conferit un avantaj considerabil lui Verstappen, care abia ieșise de la boxe și a reușit astfel să își depășească rivalul la final.

După cursă, cei de la Mercedes au acuzat că ceea ce s-a întâmplat în ultimul tur a fost neregulamentar, solicitând să i se acorde lui Lewis Hamilton titlul mondial. În acest sens, germanii au făcut contestație imediat la FIA, care a fost respinsă de for.

Cei de la Mercedes nu renunță și sunt hotărâți să meargă până în pânzele albe pentru a-și atinge scopul. Astfel, ei au decis să meargă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv pentru a depune contestație, doar că demersul lor are destul de puține șanse de reușită.

Hamilton și Mercedes merg la TAS pentru a contesta victoria lui Verstappen

Motivul? Regulamentul Formulei 1 prevede că pentru a se ajunge la TAS, cei care vor să depună acea contestație trebuie să convingă o comisie a FIA că au un caz solid. Asta înseamnă ca FIA să își recunoască propria greșeală, să accepte un proces împotriva sa și să-și știrbească astfel din reputație. Lucru aproape imposibil.

Mercedes și-a anunțat intenția de a merge la TAS și are la dispoziție 96 de ore pentru a își pregăti cazul și a depune documentele necesare. Regulile FIA, pe care teamul german le-a semnat, sunt clare. Pentru a ajunge la Lausanne, o echipă sau o persoană implicată în Formula 1 trebuie să convingă o comisie FIA că au un caz solid pentru a merge la TAS.

FIA practic ar trebui să își dea acordul să se facă un demers împotriva ei. Ceea ce este extrem de puțin probabil. E o situație stânjenitoare și rușinoasă pentru FIA. Dacă și-ar da ok-ul ca Mercedes să meargă la TAS, e ca și cum ar admite că au greșit. Șansele ca Hamilton să își găsească dreptatea și să devină campion mondial sunt minime. Dacă nu chiar inexistente”, au notat cei de la Mirror.

Urmăriți Impact.ro și pe