Max Verstappen se va îmbogăți după victoria de la Abu Dhabi. Ce bonus va primi noul campion Formula 1

Andrei Cezar, Adrian Dumitru 13.12.2021, 16:37
Max Verstappen se va îmbogăți după victoria de la Abu Dhabi. Ce bonus va primi noul campion Formula 1

Max Verstappen a cucerit duminică primul său titlu mondial la doar 24 de ani, după o cursă incredibilă în care a reușit să îl depășească pe rivalul Lewis Hamilton în ultimul tur. Olandezul are acum toate motivele să fie fericit. Pilotul celor de la Red Bull Racing va câștiga o sumă colosală în urma performanței de la Abu Dhabi.

Câți bani câștigă Max Verstappen după cucerirea titlului mondial

În mod normal, Max Verstappen avea un salariu de 23 de milioane de euro pe sezon, însă în cotract avea stipulată o clauză care era condiționată de titlul mondial. Astfel, după triumful de la Abu Dhabi, pilotul lui Red Bull Racing va câștiga, începând cu 2022, aproape 37 de milioane de euro (36.881.817), potrivit publicației britanice Mirror, ceea ce înseamnă cu aproape 14 milioane de euro mai mult.

Chiar și așa, Max Verstappen nu îl va putea ajunge pe Lewis Hamilton la capitoulul venituri din Formula 1. Britanicul rămâne în continuare cel mai bine plătit pilot din Marele Circ, având un salariu astronomic de aproape 47 de milioane de euro anual.

Totuși, pilotul de la Mercedes are de ce să fie supărat. În cazul în care ar fi câștigat cel de-al 8-lea său titlu, Lewis Hamilton ar fi fost răsplătit cu um bonus de 4.7 milioane de euro. Membrii echipei Mercedes ar fi urmat și ei să împartă un premiu în valoare de 20.5 milioane de euro, adică aproximativ 12.000 de euro pentru fiecare angajat.

Max Verstappen se va imbogati dupa victoria de la Abu Dhabi. Ce bonus va primi noul campion Formula 1

Prima reacție a lui Max Verstappen, după câștigarea titlului mondial

Sportivul olandez recunoaște că în duelul de la Abu Dhabi cu Lewis Hamilton a fost norocos, dar că este convins că în viitorii ani va câștiga mai multe trofee.

Am cârcei (n.r. – la picioare)! E o nebunie, nici nu ştiu ce să spun! Am avut un pic de noroc, în sfârşit! Scopul meu când eram mic a fost să devin pilot de Formula 1. Speri la victorii, podiumuri, să auzi imnul naţional olandez. Şi acum să fiu aici, campion mondial, cu tatăl meu aici, e ceva incredibil. Totul s-a întâmplat în ultimul tur, este o nebunie! Familia mea, prietenii mei, cei care m-au împins să fiu mai bun, toţi sunt aici. Mi-am pierdut vocea. Să văd atât tricouri portocalii care mă susţin, aici, dar şi peste tot în lume, este incredibil. Pot să mai câştig mult timp de acum încolo cu asemenea fani extraordinari.

Lewis este un pilot uimitor şi un concurent uimitor. Am avut momente grele, dar fac parte din sport, toată lumea vrea să câştige. Anul viitor vom reveni şi vom încerca să facem totul din nou.

Un mesaj pentur echipa mea? Îi iubesc şi sper să putem face asta încă 10-15 ani. Vreau să stau cu ei pentru restul vieţii mele. Este o nebunie, dar sunt atât de fericit. Christian (n.r. – Horner) şi Helmut (n.r. – Marko) au crezut în mine în 2016, ca să fac parte din echipă, am avut obiectivul de a câştiga titlul mondial şi acum am reuşit”, a declarat Verstappen.

Urmăriți Impact.ro și pe