Leguma care purifică aerul din casă. Trebuie doar să o tai și să o lași pe mobilă

Badea Violeta 26.11.2021, 12:53
Leguma care purifică aerul din casă. Trebuie doar să o tai și să o lași pe mobilă

O legumă extrem de populară te poate ajuta să purifici aerul din locuință. Da, ai auzit bine! Aceasta elimină rapid mirosurile neplăcute din interiorul camerelor din casă. Iată leguma care îți reîmprospătezi atmosfera din apartament cât ai clipi.

Leguma care îți reîmprospătezi atmosfera din casă

Este extrem de gustoasă în salate și poate fi folosită în multe preparate delicioase, dar se poate folosi și pentru a purifica aerul din interiorul camerelor. Este vorba despre banala ceapă. Cu siguranță nu te-ai gândit niciodată că această legumă poate purifica aerul din casă.

Deși are un miros foarte puternic și ne face să lăcrimăm atunci când o tocăm, ceapa are capacitatea de a elimina mirosurile neplăcute din locuință. Procedura este cât se poate de simplu. Tot ceea ce trebuie să faci este să tai ceapa în felii și să o pui pe un platou.

Apoi, acesta se așează pe mobila din casă. În doar câteva minute, ceapa va începe să absoarbă microbii din aer și mirosurile neplăcute. Precizăm că acestea se înlocuiesc zilnic. Dacă nu ai ceapă la îndemână poți face același truc folosindu-te de coji de portocale sau de lămâi. Aceste citrice vor reîmprospăta camera ta și vor împrăștia un miros extrem de plăcut.

Ceapa purifica aerul din casa
Ceapa purifica aerul din casa

Alte trucuri cu ceapă

Pe lângă cele menționate mai sus, ceapa mai poate fi folosită și în ritualul de îngrijire al oricărei femei. Potrivit specialiștilor, siropul de ceapă este foarte benefic pentru podoaba capilară. De exemplu, acesta ajută la creșterea părului.

Tot ceea ce trebuie să faci este să-l aplici pe păr, la fiecare spălare. Lasă-l să acționeze timp de o oră, apoi șamponează și clătește cu apă. Procedura se face o dată pe săptămână, iar rezultatele vor fi uimitoare.

De asemenea, sucul de ceapă elimină moliile din garderobă. Practic, acesta poate înlocui cu succes naftalină și te poate scăpa de insectele enervante din grădină.

Tot ceea ce trebuie să faci este să pulverizezi puțin suc de ceapă pe piele, pentru ca țântarii să dispară. Pentru a elimina moliile, acesta se toarnă într-un recipient închis foarte bine, pe care mai apoi îl vei așeza în dressing.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...