Leguma al cărei preț a explodat înainte de Postul Paștelui. Costă mai mult decât o carne de lux

Badea Violeta, Iulia Statie 27.02.2023, 14:51
Leguma al cărei preț a explodat înainte de Postul Paștelui. Costă mai mult decât o carne de lux

Luni, pe data de 27 februarie, începe Postul Paștelui 2023 care va dura 40 de zile, până la sărbătoarea Învierii Domnului, pe data de 16 aprilie. Așadar, românii vor cumpăra, în perioada următoare, mai multe fructe și legume, asta dacă vor avea și cu ce. Prețurile au explodat în piețe. Nu o să-i mai convină nimănui să țină post!

Leguma care a devenit un lux pentru români

Postul Paștelui 2023 începe astăzi, pe data de 27 februarie și se sfârșește pe data de 16 aprilie, având în vedere că atunci pică sărbătoarea Învierii Domnului.

Acesta este cel mai lung post din an, cu o durată de 40 de zile. În tot acest timp, românii sunt tentați să cumpere mai multe fructe și legume, dar prețurile la aceste produse par să fi crescut peste noapte.

De exemplu, trufandaua de primăvara a ajuns să se vândă mai scump decât ceafa de porc, lucru care îi înfurie pe români. De asemenea, banalele urzici, ce-i drept extrem de benefice pentru organismul nostru, au ajuns să fie considerate un lux.

Acum, un singur kilogram costă peste 40 de lei. Şi asta în condiţiile în care, anul trecut, un kilogram de urzici se vindea cu doar 25 de lei. Salata costă aproximativ trei lei, o legătură de ridichi costă în jur de doi lei și o legătură de ceapă verde are același preț.

În schimb, un kilogram de roșii costă între 13 și 15 lei, la fel și un kilogram de ardei gras. Castraveții se vând la un preț de 10 lei pe kilogram, iar fasolea boabe se găsește la prețuri cuprinse între 9 și 15 lei kilogramul.

Citește și Leguma care omoară mucegaiul. Orice român o are în casă, e foarte ieftină!

Trufandaua de primavara costa mai mult decat o carne de lux
Trufandaua de primavara costa mai mult decat o carne de lux

Cât costă fructele în piețele din România

Fructele nu lipsesc de pe masa românilor în postul Paștelui, însă și acestea s-au scumpit considerabil față de anul trecut. În momentul de față, un kilogram de mere costă circa cinci lei.

Perele sunt și mai scumpe. Acestea costă 13 lei per kilogram. De asemenea, bananele s-au scumpit și ele. Un kilogram costă nu mai puțin de șapte lei. Nici portocalele nu sunt foarte ieftine. Acestea costă aproximativ 10 lei per kilogram.

Citește și Leguma banală care va deveni un lux. Prețul acestui produs a explodat în unele țări și abia se mai găsește în supermarketuri!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...