Laura Codruța Kovesi se implică în scandalul momentului în Europa. Decizia de ultimă oră de la Bruxelles

Badea Violeta 15.12.2022, 19:17
Laura Codruța Kovesi se implică în scandalul momentului în Europa. Decizia de ultimă oră de la Bruxelles

Parchetul european (EPPO), la conducerea căruia se află Laura Codruța Kovesi, a solicitat joi, pe data de 15 decembrie, ridicarea imunității pentru Eva Kaili și Maria Spyraki, membre ale Parlamentului European. Prima dintre ele se află după gratii din cauza unei presupuse afaceri de corupţie care implică statul Qatar.

Laura Codruța Kovesi solicită ridicarea imunității europarlamentarelor Eva Kaili și Maria Spyraki

Procurorul-șef european a cerut, astăzi, ridicarea imunității pentru Eva Kaili și Maria Spyraki, două eurodeputate din Greci, conform unui comunicat al Parchetului European.

Solicitarea se bazează pe o anchetă distinctă de cea privind Qatarul, realizată de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), potrivit căreia „există o suspiciune de fraudă în detrimentul bugetului UE, în legătură cu managementul indemnizaţiilor parlamentare, şi în special privind remunerarea asistenţilor parlamentari acreditaţi”, a menționat EPPO într-un scurt comunicat, conform celor de la Agerpres.

Eva Kaili este membră a Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D), în timp ce Maria Spyraki este membră a grupului Partidului Popular European (PPE).

„În conformitate cu legislația națională aplicabilă, Kaili și Spyraki au dreptul la prezumția de nevinovăție”, precizează EPPO, parchetul condus de Laura Codruţa Kovesi.

Citește și Cine este, de fapt, soțul Laurei Codruța Kovesi. Fosta șefă DNA a făcut dezvăluiri din viața de familie, după ce s-a aflat că este căsătorită!

Eva Kaili a fost demisa din Parlamentul European
Eva Kaili a fost demisa din Parlamentul European

Eva Kaili, exclusă din Parlamentul European

Eurodeputata din Grecia, Eva Kaili, anchetată pentru corupție, a fost demisă marți, pe data de 13 decembrie, din Parlamentul European. Aceasta ocupa funcţia de vicepreşedinte.

Decizia a fost aprobată aproape în unanimitate de eurodeputaţii reuniţi la Strasbourg în sesiune plenară. S-au înregistrat 625 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi două abţineri.

Precizăm că pentru demiterea unuia dintre cei 14 vicepreşedinţi ai Parlamentului Europan este nevoie de votul a două treimi dintre eurodeputaţi.

Eva Kaili se declară nevinovată

Eva Kaili a transmis prin vocea avocatului său că nu a luat mită. „Poziția ei este că este nevinovată, pot să vă spun asta. Nu are nimic de-a face cu finanțarea din Qatar, nimic, în mod explicit și fără echivoc.

Aceasta este poziția ei”, a declarat marți, 13 decembrie, avocatul Michalis Dimitrakopoulos, care o reprezintă, de regulă, pe Kaili, în Grecia. Totodată, acesta a mai precizat că eurodeputata „nu a întreprins nicio activitate comercială în viața ei”.

Citește și Kovesi, unul dintre numele care i-ar putea lua locul lui Iohannis la Cotroceni. Surpriza care ar putea da peste cap alegerile prezidențiale!

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...