Laura Codruța Kovesi, prima reacție după ce a fost numită la șefia Parchetului European

bogdan 19.09.2019, 14:20
Laura Codruța Kovesi, prima reacție după ce a fost numită la șefia Parchetului European

Este informația momentului! Laura Codruța Kovesi, fosta șefă de la DNA, a fost desemnată, joi, 19 septembrie, procuror șef european. Aceasta a avut prima reacție, după ce a fost votată la șefia Parchetului European. Kovesi a ținut să le mulțumească tuturor celor care au susținut-o în această postură.

Laura Codruța Kovesi, primele declarații după ce a fost desemnată procuror șef european

Laura Codruța Kovesi a făcut primele declarații, la postul de televiziune Digi 24, după ce a fost desemnată procuror șef european. Ea a fost votată, joi, 19 septembrie, la șefia Parchetului European.

  • „Este o reușită a tuturor românilor care în ultimii ani au susținut lupta anti corupție”
  • „Cred că acest vot este un vot de încredere, de susținere al unei societăți care a sprijinit justiția”
  • „Un semn că în ciuda tuturor obstacolelor, profesionalismul și consecvența sunt singurele care te ajută să reușești”
  • Sper ca această numire, dacă se va finaliza, să reprezinte pentru toţi procurorii şi judecătorii români o motivare să sprijine lupta anticorupţie”
  • „Din acest punct de vedere pot să spun că România m-a susținut”, acestea sunt câteva dintre declarațiile pe care Kovesi le-a făcut în cadrul intervenției tv.
Laura Codruța Kovesi, fostă șefă DNA, desemnată procuror șef european
Laura Codruța Kovesi, fostă șefă DNA, desemnată procuror șef european

Dăncilă nu a susținut-o pe Kovesi la șefia Parchetului European

Miercuri, președintele PSD, Viorica Dăncilă, a anunțat că Guvernul nu o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european.

„Am spus și repet acest lucru. Nu susținem un mandat pentru Laura Codruța Kovesi. Nu susținem acest mandat pentru că mi se pare o abordare firească, atunci când există suspiciuni asupra unui om, indiferent de funcția pe care o ocupă, trebuie să lămurească aceste lucruri și pe urmă să ocupe această funcție”, spunea Viorica Dăncilă.

„Nu vreau să comentez ce a spus doamna prim-ministru. Fiecare își exercită atribuțiile așa cum crede de cuviință”, a mai menționat Kovesi în direct la postul de televiziune.

Laura Codruța Kovesi a fost validată, joi, 19 septembrie, în funcția de procuror șef european. Votul a fost covârșitor în favoarea fostei șefe DNA, ea reușind să strângă 17 pentru dintr-un total de 22.

Urmăriți Impact.ro și pe