Larisa Iordache, mărturisire neaşteptată la TV despre medaliile câştigate. „Cu ruşine spun asta”

Andrei Cezar 06.09.2021, 14:56
Larisa Iordache, mărturisire neaşteptată la TV despre medaliile câştigate. „Cu ruşine spun asta”

Larisa Iordache se recuperează bine după accidentarea suferită în tipul jocurilor Olimpice de la Tokyo, din cauza căreia a fost nevoită să renunțe chiar în finala competiției. Într-un interviu recent, gimnasta română a vorbit despre perioada dificilă pe care a traversat-o după accidentările din ultima vreme care i-au răpit visul olimpic. Sportiva a făcut însă și o mărturisire neașteptată despre medaliile câștigate până acum.

Larisa Iordache, dezvăluire neașteptată despre medaliile câștigate

Medaliată olimpică, mondială și europeană, Larisa Iordache nu traversează o perioadă tocmai bună din cauza problemelor de sănătate. Accidentările au început să apară după Campionatul European de la Basel, din aprilie, acolo unde a obținut și calificarea pentru ediția de anul acesta a Olimpiadei de Vară.

În finala de la bârnă, la Tokyo, Larisa a fost nevoită să se retragă. Ea suferise o accidentare la glezna stângă și nu s-a refăcut până în momentul finalei. Cu lacrimi în ochi și un regret imenis în suflet, sportiva noastră a părăsit competiția deși ar fi avut șanse foarte mari să cucrească o medalie.

La mai bine de o lună de la momentul accidentării, Laris Iordache încă resimte dureri, dar spune că se recuperează bine.

Pe zi ce trece, sunt din ce în ce mai bine! Încă mă încearcă glezna cu ceva dureri, însă sper să-mi treacă în scurt timp. Iar când vine vorba despre Jocurile Olimpice, încă am sentimente de dor. Mi-aș fi dorit să fi fost acolo, în finala de la bârnă, dar știu că în momentele acelea aveam dureri insuportabile.”, a precizat Larisa Iordache pentru Viva, la sfârșitul lunii august.

Recen invitată în platoul emisiunii ”Vorbește lumea” de la Pro TV, gimnasta a vorbit despre cum a trebuit săîmbine utilul cu plăcutul, școala cu sportul și le recomandă părinților care vor să își înscrie copiii la goinmanstică să aibă în vedere aspecte.

Am îmbinat mereu utilul cu plăcut, mereu mi-a plăcut gimnastică, deci nu pot să spun că mi-a fost foarte greu. Mă bucur că am ajuns la nivelul acesta. Cred că părinţii ar trebui să îşi dea copiii la gimnastică doar dacă sunt talentaţi, dacă au potenţial. Asta pentru că e vorba de investiţii mari, e greu să îmbini şcoală cu sportul. Eu am ajuns să fac gimnastică la 5 ani, iar la 10 eram deja la Oneşti. La 8 ani am devenit campioana naţională. Trebuie să fie în firea copilului să fie luptător, să nu conştientizeze pericolul.”, a spus Larisa Iordache, la Vorbeşte Lumea.

Larisa Iordache, marturisire neasteptata la TV despre medaliile castigate.
Larisa Iordache, marturisire neasteptata la TV despre medaliile castigate. „Cu rusine spun asta”

Larisa Iordache, despre medaliile cucerite: ”Cu rușine spun că nu știu câte am”

Totodată, sportiva făcut o mărturisire neașteptată: Larisa a recunoscut că nu știe exact câte medalii a cucerit în cariera sa și că apelează de fiecare dată la Wikipedia pentru a afla răspunsul.

Cel mai greu moment din cariera a fost ultima perioadă. Dar mă bucur că învăţ să trec peste aceste lucruri, am persoane alături de mine care mă ajuta în acest proces. Sunt momente în care devin depresivă, dar cei dragi îmi sunt alături.

Cu ruşine spun că nu ştiu câte medalii am, mă uit pe Wikipedia mereu”, mărturisit gimnasta.

Întrebată dacă se gândește să participe la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, în 2024, Larisa a răspuns: ”Sunt mulţi ani la mijloc, iar ultimul an din carieră a fost unul foarte dur. Corpul trebuie să mă ajute, dacă o să fie totul ok o să merg şi la următoarele Jocuri Olimpice”

Urmăriți Impact.ro și pe