Larisa Iordache, prima reacție după ce s-a retras din finala de bârnă. ”Peste limita mea de suportabilitate”

Andrei Cezar 03.08.2021, 12:13

Veste tristă de la Tokyo. Larisa Iordache nu va participa la finala olimpică de la bârnă, de marți. Potrivit Comitetului Olimpic și Sportiv Român, gimnasta noastră trece prin momente grele după accidentarea suferită la gleznă și s-a retras din competiție.

Larisa Iordache, prima reacție după ce s-a retras din finala de bârnă

Cu toții am sperat până în ultima clipă că sportiva noastră în vârstă de 25 se va reface după accidentarea la gleznă și va putea intra în cursa pentru medalia de aur la bârnă. Însă durerile au împiedicat-o să mai concureze astăzi. Probail că și-ar fi dorit chiar și într-un picior să intre pentru a o învinge pe Simone Biles, însă riscul unei accidentări mai grave era imens.

Singura variantă a fost ca Larisa Iordache să se retragă din competiție. Cu lacrimi în ochi și o durere imensă în suflet, micuța noastră gimnastă a părăsit sala după câteva exerciții de încălzire.

”Fără Larisa Iordache în finală olimpică! Problemele de la gleznă o împiedică pe Larisa să concureze azi. A încercat la încălzire câteva mișcări, dar ea nu poate împinge în picior, iar riscul unei accidentări e imens în aceste condiții.

Toți suntem lângă ea! Capul sus, Larisa! Știm că în condiții normale ai fi luptat, ai fi arătat cât de frumoasă e gimnastica ta”, a scris Comitetul Olimpic și Sportiv Român pe pagina oficială de Facebook.

Accidentarea s-a suprapus cu o afecțiune mai veche

Ulterior, medicul coordonator al Lotului Olimpic i-a declarat jurnalistului Dorin Chioțea că accidentarea este mai gravă decât se credea inițial și că au încercat să aplice toate protocoalele existente pentru a o recupera pe gimnasta noastră.

Dr. Dan Tănase, medic primar Ortopedie și coordonator al Lotului Olimpic mi-a declarat în urmă cu câteva minute că ”Larisa Iordache are o entorsă mediotarsiană la piciorul drept, care nu a putut fi ameliorată în ultima săptămână. S-au încercat toate protocoalele medicale existente, tratament cu antiinflamatorii, inclusiv s-au făcut toate investigațiile posibile.”, a scris jurnalistul Dorin Chioțea pe pagina sa de Facebook.

Din păcate, însă, accidentarea Larisei s-a suprapus cu o altă afecțiune mai veche, cauzată de activitatea sportivă de performanță.

”Are nevoie de minimum două săptămâni de pauză. Entorsa este cu atât mai problematică cu cât a apărut peste o artroză cauzată de activitatea de performanță”, a fost concluzia medicului Lotului Olimpic.

Larisa Iordache, prima reactie dupa ce s-a retras din finala de barna
Larisa Iordache, prima reactie dupa ce s-a retras din finala de barna

”Peste limita mea de suportabilitate”

La scurt timp după ce a fost nevoită să abandoneze, Larisa Iordache a scris un mesaj sfâșietor pe pagina ei de socializare. Ar fi dorit să concureze în primul rând pentru mama ei, ființa care a încurajat-o să meargă pe drumul performanței și care ,din păcate, s-a stins din viață cu o lună înainte de Jocurile Olimpice.

Nu vom înțelege niciodată de ce drumul pe care ni-l alegem este atât de dur cu noi în unele momente când ai nevoie să te lase să mergi liniștit spre ce vrei tu să faci.
Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finala olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit… durerea asta de la gleznă pe care o simt este peste limita mea de suportabilitate ca om.
Am vrut să o fac pentru mine. Pentru mine si pentru ființa care m-a împins pe drumul acesta, care din păcate nu mai este lânga mine ți nu mai pot obține un cuvânt de încurajare de la ea… 😞 Însa știu că am iubirea necondiționată a familiei mele. Vă iubesc!
Este greu, greu… pentru că de data asta chiar am crezut ca o să fie bine totul.
Însa drumul nu se oprește aici cu această șansa nefructificată.
Momentan pun puțină pauză și o iau de la capăt când o să fiu pregatită să reiau totul din punct de vedere psihic cât si fizic.
Antrenorilor mei vreau să le spun ca îi iubesc pentru ca indiferent de situație ei au crezut în mine și în tot ceea ce am facut. Și pentru ca au pornit cu mine pe drumul acesta chiar când nu aveam pe nimeni lânga noi.
Și vă apreciez pe voi, pe cei ce au sperat și m-au încurajat.”, a fost mesajul emoționant al sportivei noastre postat pe pagina ei de Facebook.

Larisa Iordache ar fi trebuit să intre în concurs marţi, de la ora 11:50 (ora României), în finala la bârnă din cadrul concursului de gimnastică artistică de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Urmăriți Impact.ro și pe